back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ξένοι διαιτητές εάν συνεχιστεί η αποχή των Ελλήνων

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 12 Ιανουαρίου ελήφθη χωρίς να είναι βέβαιο πως οι διαιτητές θα επανέλθουν στα καθήκοντά τους, αφού η απόφαση που έχουν πάρει είναι να απέχουν «μέχρι νεωτέρας».

Οι ίδιοι έχουν δώσει ραντεβού –μαζί με την ΚΕΔ και την ΕΠΟ- για τις 4 Ιανουαρίου, οπότε και θα καθίσουν να συζητήσουν αν θα συνεχίσουν την αποχή ή όχι.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αποφασιστεί η συνέχιση των «κινητοποιήσεων» από πλευράς διαιτητών, η Super League δεν πρόκειται να δεχτεί άλλη αναβολή στο αγωνιστικό της πρόγραμμα και θα ζητήσει από ΚΕΔ και ΕΠΟ να οριστούν σε όλα τα ματς ξένοι διαιτητές ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν κανονικά!

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το πώς ξεπεράστηκαν οι διατάξεις του ΚΑΠ που αναφέρουν πως αν αναβληθεί αγωνιστική του α’ γύρου, αυτή θα πρέπει να οριστεί αργότερα ως εμβόλιμη, η πλειοψηφία των ομάδων (13-3 ήταν η ψηφοφορία) αναφέρουν πως αυτό δεν αναφέρεται ως υποχρεωτικό, αντίθετα με ο,τι προβλέπεται για τον β’ γύρο, όπου είναι η υποχρεωτική η συνέχιση του πρωταθλήματος με την προγραμματισμένη σειρά των αγώνων και όχι με εμβόλιμες.

Ταυτόχρονα, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι πρόκειται για την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου, συνεπώς για να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα του β’ γύρου θα πρέπει να έχουν προηγουμένως ολοκληρωθεί οι 15 πρώτες αγωνιστικές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα