11.1 C
Athens
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

11.1 C
Athens
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

ΝΔ: “Η σκευωρία εξελίσσεται σε πρωτοφανές φιάσκο” – Τι απαντά ο Αδ. Γεωργιάδης στο Μέγαρο Μαξίμου

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για την υπόθεση Novartis, καθώς η ΝΔ καταγγέλλει πως “η σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση εξελίσσεται σε πρωτοφανές φιάσκο”, ενώ κάνει λόγο για “επικίνδυνο παρακράτος”.

Αυτό τόνισε το απόγευμα της Παρασκευής ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, ενώ από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας μέσω Facebook στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστήριξε ότι “μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Τσίπρας τα έχει χαμένα” και αφού-όπως ανέφερε- “δεν βρήκαν απολύτως τίποτε εναντίον μου, παρά τις τόσες προαναγγελίες της «βεβαίας Διώξεως» μου, έβγαλαν σήμερα την πιο γελοία ανακοίνωση που μπορούσαν”.

Στη δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης υπογράμμισε ότι “οι κουκούλες έπεσαν και το μόνο που φανερώθηκε είναι η απαράδεκτη χειραγώγηση συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών από ένα επικίνδυνο παρακράτος”.

“Ο κ. Τσίπρας είναι πια μόνος του απέναντι σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και οφείλει να απολογηθεί για τη θεσμική εκτροπή που του καταλογίζει ακόμη και η Ένωση Δικαστών”, πρόσθεσε το γαλάζιο στέλεχος και κατέληξε: “Οι εκλογές που έρχονται δεν αφορούν μόνο τα εθνικά θέματα και την οικονομία, αλλά την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και το κράτος Δικαίου που η ΝΔ εγγυάται ότι θα αποκαταστήσει” .

Η απάντηση Αδ. Γεωργιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου

Εκτενή απάντηση έδωσε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος νωρίτερα είχε βρεθεί στο επίκεντρο του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι “επειδή μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Τσίπρας τα έχει χαμένα και αφού δεν βρήκαν απολύτως τίποτε εναντίον μου, παρά τις τόσες προαναγγελίες της «βεβαίας Διώξεως» μου, έβγαλαν σήμερα την πιο γελοία ανακοίνωση που μπορούσαν” .

” Τώρα με κατηγορούν ότι «οργάνωσα την διαφυγή Μανιαδάκη», αναφέρει και προσθέτει:

“Πάμε λοιπόν με την σειρά:

Α) “Αν και υποψιαζόμουν ότι ο κ. Μανιαδάκης ήταν ο «Γιάννης Αναστασίου», λόγω της παράνομης εντάξεως του στο Πρόγραμμα δεν μπορούσα να το γνωρίζω με βεβαιότητα. Ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα με διαβεβαίωνε ότι δεν ήταν. Στον «Γιάννη Αναστασίου» έχω καταθέσει μήνυση, η οποία και δεν μπορούσε να εκδικαστεί, διότι όσο ο κ. Τσίπρας τον θεωρούσε ήρωα, μου απαγόρευαν να ασκήσω εναντίον του τα νόμιμα δικαιώματα μου. Για όσα έχει καταθέσει ως «Γιάννης Αναστασίου» τώρα η μήνυση μου θα προχωρήσει κανονικά και ελπίζω να αποκαλύψει ποιος τον έβαλε να πει όλα αυτά τα ψεματα για μένα.

Β)” όλο αυτό το διάστημα είχα επικοινωνία μαζί του -αφού είχα την διαβεβαίωση του ότι δεν ήταν προστατευόμενος μάρτυρας- και μου μετέφερε διαρκώς κινήσεις εκβιασμού εναντίον του για να καταθέσει ψέματα ως εμπειρογνώμων και να με εμπλέξει σε ένα σκάνδαλο που δεν με αγγίζει. Όλα αυτά θα κληθεί να τα καταθέσει σε πολλές μηνύσεις μου που ετοιμάζονται προς όσους προσπάθησαν να στήσουν αυτή την ιστορία.

Γ) “την περασμένη Παρασκευή με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε ότι η κα Τουλουπάκη τον πίεζε να καταθέσει ψέματα εναντίον μου και εναντίον των Γιάννη Στουρνάρα και Αντώνη Σαμαρά με την απειλή ότι αν δεν το έκανε, θα του ασκούσαν Δίωξη. Ελπίζω να μου είπε ψεματα και αυτό να μήν έχει συμβεί ποτέ για προφανείς λόγους…

Δ) “μου ήταν εντελώς άγνωστο ότι επρόκειτο να φύγει, εγνώριζα φυσικά ότι είχε συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό όλο αυτό το διάστημα γί´αυτό και δεν πιστεύω ότι προσπάθησε να διαφύγει προχθές. Ένας που θέλει να διαφύγει παρανόμως και είχε τόσες ευκαιρίες δεν το κάνει παίρνοντας μαζί τα παιδιά και τις οικοσκευές του! Αλλά αυτά θα ερευνηθούν από την Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση δεν εγνώριζα ότι επρόκειτο να μετακομίσει”.

“Τώρα μία ερώτηση δική μου προς τον κ. Τσίπρα: ο ίδιος ή δικοί του συνεργάτες τον συνάντησαν ποτέ υποσχόμενοι του ανταλλάγματα για να πει ψεματα έτσι ώστε να κατηγορηθούν άδικα πολιτικοί του αντίπαλοι; Και εγώ θα επανέλθω κύριε Τσίπρα…”, καταλήγει η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο ζητούσε απαντήσεις τόσο από τη ΝΔ, όσο και από τον κ. Γεωργιάδη για το «εάν γνώριζε ή συμμετείχε στον σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κ. Μανιαδάκη”.

“Τις τελευταίες μέρες ο κ. Γεωργιάδης σε σειρά συνεντεύξεων αυτοαποκαλύπτεται και με τις δηλώσεις του γεννά κρίσιμα ερωτήματα στα οποία δυστυχώς για τον ίδιο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις”, ανέφερε σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Μάλιστα συνέχιζε: “Στις 2 Ιανουαρίου ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά: «Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον κύριο Μανιαδάκη και πριν την έρευνα και μετά την έρευνα. Ο κ. Μανιαδάκης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάω». Λίγο αργότερα, βγήκε στην τηλεόραση του Blue Sky όπου δήλωσε : «Βεβαίως και ξέραμε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων. Όλους τους ξέρουμε»”.

Το Μέγαρο Μαξίμου καλούσε τόσο τον κ. Γεωργιάδη, όσο και τη ΝΔ να δώσουν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
1) Γιατί, ο κος Γεωργιάδης, εφόσον γνώριζε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ο ίδιος είπε, άρα και του κ. Μανιαδάκη, αντί να κρατάει αποστάσεις τη στιγμή που και ο ίδιος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, επεδίωκε επαφές και συναντούσε τον προστατευόμενο μάρτυρα, που τον είχε μάλιστα κατηγορήσει ότι χρηματίζονταν;

2) Εφόσον αποκάλυψε ότι συναντούσε συχνά τον κ. Μανιαδάκη παρότι βρίσκονταν σε καθεστώς προστασίας, οφείλει τώρα να αποκαλύψει και το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

Τι ακριβώς του ζητούσε; Τι ακριβώς συζητούσε μαζί του;

3) Και, τέλος, να πει ξεκάθαρα ο κος Γεωργιάδης, εάν κατά τις συνομιλίες αυτές είχε λάβει γνώση ή αν κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο συμμετείχε στο σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κ. Μανιαδακη από τη χώρα; Αν δηλαδή γνώριζε ή συμμετείχε στην προσπάθεια του διωκόμενου για δωροδοκία να γίνει νέος Χριστοφοράκος.

“Περιμένουμε στοιχειωδώς πειστικές απαντήσεις τόσο από τον κ. Αντιπρόεδρο όσο και από τη Νέα Δημοκρατία. Θα επανέλθουμε”, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Απ. Χονδρόπουλος – Γ. Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα