back to top
24.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το νέο επίπεδο του Μουσείου της Ακρόπολης και η αύξηση του εισιτηρίου

Διαβάστε επίσης

Αυξημένο κατά 100% θα είναι, από 1ης Απριλίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνου, το εισιτήριο του Μουσείου της Ακρόπολης, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του μουσείου.

«Για πρώτη φορά καθιερώνεται διζωνικό σύστημα, ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα που εφαρμόζεται από το 2016 σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία του υπουργείου Πολιτισμού» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Δημήτρης Παντερμαλής στον Αθήνα 9.84

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Πρόεδρος του Μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής εξήγησε ότι «το Μουσείο της Ακρόπολης ετοιμάζεται το 2019 να ανοίξει την υπόγεια ανασκαφή και να την κάνει προσβάσιμη στο κοινό, επομένως θα προστεθεί ένας νέος όροφος και θα αυξηθούν οι δαπάνες με φυσική συνέπεια να αυξηθεί και το εξαιρετικά χαμηλό εισιτήριο του Μουσείο της Ακρόπολης».

«Θέλουμε το μουσείο να είναι προσιτό όχι μόνο στους ξένους, αλλά και στους Έλληνες επισκέπτες. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν στοιχιζόμαστε με τα μουσεία του εξωτερικού, τα οποία για το ελληνικό βαλάντιο είναι υπερβολικά ακριβά», πρόσθεσε ο κύριος Παντερμαλής.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης είπε ότι «αποφασίστηκε για πρώτη φορά το μουσείο να αποδίδει ποσοστό 30% από τα έσοδα των θερινών εισιτηρίων στο ΥΠΠΟΑ μέσω του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. Τα χρήματα θα προορίζονται αποκλειστικά για τη βελτίωση των εκθεσιακών χώρων των δημόσιων μουσείων μας».

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα