back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Χαλάει ο καιρός με βροχοπτώσεις και χαλάζι

Διαβάστε επίσης

Έντονες βροχοπτώσεις από το βράδυ της Τρίτης θα επηρεάσουν την Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και χαλαζοπτώσεις.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε πως από αύριο Τρίτη και μέχρι την Τετάρτη, χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις στη χώρα, ξεκινώντας από τις θαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου και τα Επτάνησα, και έπειτα θα επεκταθούν προς τη Στερεά Ελλάδα μέχρι και τη Θεσσαλία.

Όσον αφορά στην Αττική, σύμφωνα με τον κ. Κάλλιανο, η βροχόπτωση θα ξεκινήσει γύρω στις 6 το απόγευμα και προς τα μεσάνυχτα είναι ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σποραδικές καταιγίδες και πλημμύρες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους έως και 9 μποφόρ.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος, σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις, ενώ είναι γεγονός ότι θα υπάρξει μεγάλος όγκος νερού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καλλιάνο, υπάρχει το ενδεχόμενο χιονόπτωσης σε ορισμένες περιοχές, ενώ είναι πιθανό να αποκλειστούν και ορισμένα χωριά από τη χιονόστρωση.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Εξάλλου για την ένταση των φαινομένων, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αυτό, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν αύριο Τρίτη, 05Φεβρουαρίου, από το απόγευμα τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, από το βράδυ τα νησιά του Ιονίου, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πιο συγκεκριμένα για την Αττική, ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται από το βράδυ της Τρίτης έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Την Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πιερία, το πρωί στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου, νοτίως της Κέρκυρας, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς τη Χαλκιδική και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Την Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου, κατά διαστήματα τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους ανατολικών διευθύνσεων, που η έντασή τους την Τρίτη θα φθάσει στα πελάγη τα 9 μποφόρ και πιθανώς στα ΝΑ τα 10, με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί της Τετάρτης.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του καιρού, είναι οι χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι πυκνές κατά τόπους το βράδυ της Τρίτης στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς και την Τετάρτη στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας έως και το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα