back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Στέρτζον: Δημοψήφισμα για το Brexit η λύση στο αδιέξοδο

Διαβάστε επίσης

«Το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε άλλο παρά είναι έτοιμο για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε λιγότερο από δύο μήνες» αναμένεται να προειδοποιήσει στη διάρκεια ομιλίας της αργότερα σήμερα η Σκωτσέζα Πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα The Times.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στην ομιλία της, την οποία πρόκειται να εκφωνήσει στο πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν της Ουάσιγκτον, η Στέρτζον θα απευθύνει εκ νέου έκκληση για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit. Θα τονίσει παράλληλα ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί καθιστά σαφές πως τα συμφέροντα της Σκβτίας δεν εξυπηρετούνται από την παραμονή της στο Ηνωμένο Βασίλειο.να βγει η Βρετανία από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δύο μήνες πριν από το οριστικό Brexit, είναι η συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει το backstop, διαμηνύουν οι σκληροπυρηνικοί Brexiters στην Τερέζα Μέι.

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνουμε πίσω στο θέμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ”, δήλωσε σήμερα ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λεντριάν σε γαλλικό ραδιόφωνο σήμερα το πρωί και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε άλλη λύση στο θέμα των Ιρλανδικών συνόρων είναι δύσκολη. Επίσης τόνισε ότι το μέλλον της Βρετανίας βρίσκεται στα “δικά της χέρια”, τονίζοντας ότι εναπόκειται στους Βρετανούς να αποφασίσουν αν θέλουν να κάνουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το αν θα αποχωρήσουν ή όχι από την ΕΕ.
Σε ευθεία αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες, οι οποίες επιμένουν σε όλους τους τόνους ότι το backstop, το λεγόμενο δίχτυ ασφαλείας για την αποφυγή των σκληρών συνόρων στα ιρλανδικά σύνορα, δεν είναι διαπραγματεύσιμο, οι ευρωσκεπτικιστές του Συντηρητικού Κόμματος τονίζουν ότι δεν θα στηρίξουν την «εναλλακτική λύση» της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Τις προθέσεις των Συντηρητικών ευρωσκεπτικιστών ξεκαθάρισε ο πρώην υφυπουργός αρμόδιος για το Brexit Στιβ Μπέικερ, λίγο πριν από την πρώτη συνάντηση σήμερα με τον νυν υπουργό για το Brexit Στιβ Μπέρκλεϊ, προκειμένου να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις, κυρίως με τη χρήση τεχνολογικών μέσων (καμερών και υπολογιστικών συστημάτων) που θα μπορούσαν να περιορίσουν τη λύση του backstop. Οι συζητήσεις μεταξύ βουλευτών στην Βουλή των Κοινοτήτων θα διαρκέσουν 3 μέρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα