back to top
37 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

37 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Όσκαρ: Φαβορί, αουτσάιντερ και κόκκινο χαλί

Διαβάστε επίσης

Σε λίγες ώρες, και συγκεκριμένα στις 17:00 (03:00 Δευτέρας ώρα Ελλάδας), η καρδιά του Χόλιγουντ θα χτυπήσει στο Dolby Theater όπου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των φετινών Όσκαρ και όπου θα μάθουμε την επιλογή των σχεδόν 7.900 μελών της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Η τελετή θα αναμεταδοθεί απευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου, ενώ δεν θα έχει οικοδεσπότη για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια. Αιτία, η παραίτηση του κωμικού Κέβιν Χαρτ λόγω ομοφοβικών tweets.

Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Ποτέ στο παρελθόν ταινία σκηνοθετημένη από Έλληνα δημιουργό δεν έχει υπάρξει υποψήφια σε 10 κατηγορείς, κάτι που έχει εκτοξεύσει το ελληνικό ενδιαφέρον για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου.

Ίδιες υποψηφιότητες έχει συγκεντρώσει και το Ρομά του Αλφόνσο Κουαρόν. Το φιλμ αυτό του Μεξικανού auteur είναι το δυνατό χαρτί στις περισσότερες κατηγορίες, όπως αυτές της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και φωτογραφίας. Ισως διότι παίζει ρόλο το γεγονός ότι τα μέλη της Ακαδημίας πιθανώς να θέλουν να στείλουν μήνυμα στον Τραμπ για τα τείχη που θέλει να στήσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Μεξικό. Κι ας μην ξεχάσουμε το κλασσικό αμερικάνικο road movie, «Πράσινο Βιβλίο».

Όσκαρ Α’ αντρικού ρόλου

Βραβεύτηκαν αμφότεροι στις Χρυσές Σφαίρες, ο Μάλεκ όμως τιμήθηκε επίσης με BAFTA και SAG Award, γεγονός που του δίνει το προβάδισμα. Ο λόγος για το γεγονός ότι ο Κρίστιαν Μπέιλ («Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία») κοντράρεται με τον Ράμι Μάλεκ, ο οποίος γίνεται Φρέντι Μέρκιουρι στο «Bohemian Rhapsody».

Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου

Η αλήθεια είναι πως μετά τη νίκη της Γκλεν Κλόουζ («Η Σύζυγος») στο Σωματείο των Ηθοποιών οι μετοχές της αδικημένης σταρ – που μέχρι σήμερα μετρά 7 υποψηφιότητες αλλά κανένα βραβείο – ανέβηκαν σε ιλλιγγιώδη ύψη. Κι αυτό παρ’ ότι η πρωταγωνίστρια των «Ευνοούμνης», Ολίβια Κόλμαν, θεωρούνταν αρχικά ακλόνητο φαβορί. Να γιατί η Γκλεν Γκλόουζ φαίνεται πως έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.

Όσκαρ Μοντάζ

Ο άλλος Έλληνας υποψήφιος, Γιώργος Μαυροψαρίδης, βλέπει τις πιθανότητές του για το Όσκαρ μοντάζ να αυξάνονται κατακόρυφα μετά τη βράβευση που του επιφύλαξε η Αμερικανική Ένωση Μοντέρ, απειλούμενος μόνον από το «Bohemian Rhapsody».

Πώς διαλέγουν οι σταρ τη δημιουργία της μεγάλης βραδιάς

Οι στιλίστες έχουν την τιμητική τους και ζουν σε τρελούς ρυθμούς τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Τον Αύγουστο αρχίζουν όλα με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και κορυφώνονται με την τελετή των Όσκαρ το Φεβρουάριο. Πάρτι, εκδηλώσεις, events εταιριών και τιμητικές βραδιές, με τους διάσημους να φορούν κάθε φορά κι ένα διαφορετικό ρούχο.

«Υπάρχουν τόσα πολλά φορέματα διαθέσιμα προς επιλογή και τόσοι άνθρωποι που περπατούν στο κόκκινο χαλί που από τη στιγμή που ξεκινά η πορεία προς τα Όσκαρ, έχουν ήδη δοκιμάσει μια σειρά από αυτά τα φορέματα», λέει ο Τζόρνταν Τζόνσον, στιλίστας Χολιγουντιανών αστέρων.

Τρανταχτό παράδειγμα η Τζένιφερ Λόπεζ όπου τον περασμένο Δεκέμβριο, οι στιλίστες της, Ρομπ Ζανγκάρντι και Μάριελ Χάεν, έμαθαν ξαφνικά ότι η Λατίνα ντίβα θα παρουσιάσει μια κατηγορία στα Όσκαρ. Οι δυο τους, που συνεργάζονται με οίκους μόδας όπως οι Zuhair Murad, Versace, Oscar de la Renta και Elie Saab, επικοινώνησαν με τους εκπροσώπους κάθε οίκου και ζήτησαν τις προτάσεις τους και τα σχέδια των φορεμάτων που μπορούν να δημιουργήσουν. «Αυτή τη στιγμή, έχουμε καταλήξει σε πέντε επιλογές. Νομίζω ότι έχουμε στα χέρια μας τα πιο περιζήτητα φορέματα από τον κάθε οίκο», είπε ο Ζανγκάρντι. «Είναι σίγουρα πιο εύκολο όταν ο πελάτης σου θέλει να φορέσει το ρούχο ενός συγκεκριμένου σχεδιαστή και πρόκειται να δουλέψει μαζί σου προκειμένου να παρουσιάσετε μια όμορφη δημιουργία», συμπλήρωσε ο Τζόνσον, για να ολοκληρώσει: «Αν πρόκειται για ένα φόρεμα κατά παραγγελία, θα συζητήσουμε με τον πελάτη μας αυτό που έχει στο μυαλό τους, θα κοιτάξουμε μερικές φωτογραφίες και θα τις χρησιμοποιήσουμε ως έναρξη της προετοιμασίας μας. Θα συζητάμε συνέχεια με τον οίκο, θα μας στείλουν σκίτσα, υφάσματα και μετά θα φτάσουμε στο στάδιο παρουσίασης του φορέματος προς τον πελάτη, λίγο πριν κάνει πρόβα φορώντας το».

Οι διάσημοι στιλίστες Λέσλι Τζόουνς, Μέγκαν Μουλάλι και Μελίσα Μακάρθι έχουν πει πολλές φορές για τη δυσκολία τους να βρουν ρούχα για κάποιους αστέρες, ενώ εκείνοι που διατίθεται κάποιος οίκος να τους ντύσει, είναι οι πρωτοεμφανιζόμενοι ηθοποιοί. «Ζητάς από τις εταιρείες να δώσουν μια ευκαιρία στον πελάτη σου, ενώ τα ίδια φορέματα διεκδικούν και μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας», λέει η Σόφι Λόπεζ, που συνεργάζεται στενά με την πρωταγωνίστρια του «Roma», Γιαλίτζα Απαρίσιο. Μετά τη νίκη της Χρυσής Σφαίρας Ξενόγλωσσης Ταινίας, είναι πολύ πιο εύκολο τώρα για την Απαρίσιο να δημιουργηθεί ένα φόρεμα μόνο για εκείνη και να της προσφερθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα