back to top
36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Τι γίνεται με τα εμπορικά σήματα με τον όρο Μακεδονία

Διαβάστε επίσης

Απόλυτως προστατευμενα είναι τα εμπορικά σήματα με τον όρο Μακεδονία καθώς καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Δημήτρης Αυλωνίτης σε ό,τι αφορά τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους με θέμα τα εμπορικά σήματα στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Αυλωνίτης τόνισε ότι είναι απολύτως προστατευμένα τα σχετικά σήματα τα οποία έχουν καταχωρηθεί από ελληνικές επιχειρήσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο, με τον όρο Μακεδονία και τα παράγωγά του. Διευκρίνισε ότι σε ό, τι αφορά τη συμφωνία «είναι πλήρως συμβατή με τους κανόνες καταχώρησης επωνυμιών και δεν αποκλίνει ούτε από το διεθνές ούτε από το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Η συμφωνία, ανέφερε, προβλέπει διάλογο μεταξύ εκπροσώπων συλλογικών φορέων επιχειρήσεων με επιτροπές διαβούλευσης που θα οριστούν από τις δύο χώρες, ώστε με μεταξύ τους διάλογο να καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση, να διατυπωθούν οποιεσδήποτε ενστάσεις και να βρουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις για τα εμπορικά σήματα, ώστε να αποφευχθεί σύγχυση και αντιδικία που θα συνδέεται με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» σε εμπορικές επωνυμίες, εμπορικά σήματα, γεωγραφικές ενδείξεις προϊόντων κ.ά..

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα