back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Διαβάστε επίσης

Μετά το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε πολλές περιοχές, φαίνεται πως ο καιρός βελτιώνεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Παρασκευή αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση.

Μικρή άνοδος θα σημειώσει η θερμοκρασία σήμερα, Κυριακή, στα δυτικά και βόρεια.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο, εντάσεως 7-8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Παροδικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά. Άνεμοι βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, γενικά αίθριος ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος ο καιρός. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα