back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αντιδρούν Εθνικό και ΚΘΒΕ σε πιθανή αύξηση του ενοικίου της Επιδαύρου

Διαβάστε επίσης

Στην αύξηση της τιμής του ενοικίου της Επιδαύρου προτίθεται να προχωρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών, θέλοντας να καλύψει ένα κενό περίπου 400 χιλιάδων ευρώ εξαιτίας της μείωσης των εισφορών από τα καζίνο.

Έτσι τόσο το Εθνικό όσο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος καλούνται να καταβάλλουν 20 χιλιάδες ευρώ ενοίκιο για το αρχαίο θέατρο, έναντι 17 χιλιάδων και 14 που πλήρωναν πέρσι αντίστοιχα.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του φεστιβάλ , Πέτρος Σταυριανός τόνισε ότι το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του θεάτρου είναι υψηλό. «Κάθε μέρα παράστασης κοστίζει στο φεστιβάλ γύρω στις 22 με 23 χιλιάδες ευρώ. Έτσι ζητήσαμε από τα δύο εθνικά θέατρα την αναπροσαρμογή της τιμής παραχώρησης. Μια παράσταση στην Επίδαυρο κοστίζει από 250 έως 300 χιλιάδες ευρώ και η επιβάρυνση με 6 χιλιάδες ευρώ δεν είναι σημαντικό ποσό και μπορεί να καλυφθεί από τα εισιτήρια», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Σταυριανός».

Λύση από την Υπουργό Πολιτισμού ζητά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε : «Εμείς δεν ζητήσαμε απλώς μη αύξηση του ενοικίου ζητήσαμε και μείωση. Το εθνικό θέατρο πέραν του ότι ήταν αυτό που ιστορικά έπαιζε πάντοτε στην Επίδαυρο όλη τη σεζόν, τώρα παίζει δύο παραστάσεις και ως επιχορηγούμενος οργανισμός πληρώνει ένα ενοίκιο στο φεστιβάλ, 17.500 ευρώ την ημέρα τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτά τα χρήματα τα ζητάει το φεστιβάλ που είναι επίσης ένας επιχορηγούμενος οργανισμός».

Αρνητικό ως προς την αύξηση είναι και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου, Άρης Στυλιανού το ΚΘΒΑ ζητά να παραμείνει η περσινή τιμολόγηση. «Δεν έχουν αλλάξει», όπως είπε, «οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα ή η τιμολογιακή πολιτική του θεάτρου, ώστε να συζητείται κάτι τέτοιο».

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα