back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Στο ΔΣ της ΔΕΠΑ η απόφαση για την απομάκρυνση του Δημ. Τζώρτζη

Διαβάστε επίσης

Εντολή στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει άμεσα στην σύγκληση γενικής συνέλευσης της ΔΕΠΑ, προκειμένου να αρθεί η διαμορφωθείσα ιδιότυπη κατάσταση στην εταιρεία, και να αντικατασταθεί ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος Δ. Τζώρτζης (του οποίου έχει ζητήσει την παραίτηση προ 10ημέρου) έδωσε, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Σε συνάντηση, όπου συμμετείχαν οι επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ , ο κ. Σταθάκης ζήτησε από την ηγεσία του Ταμείου να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση, προκειμένου οι μέτοχοι να αντικαταστήσουν τον κ. Τζώρτζη και να μεταβιβάσουν τις αρμοδιότητές του στον πρόεδρο της εταιρείας κ. Δότση.

Τα επόμενα πλέον βήματα εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να απευθυνθεί στο ΔΣ της ΔΕΠΑ, το οποίο θα κληθεί να απαντήσει εάν υπάρχουν δυσλειτουργίες στη διοίκηση της εταιρείας, και εάν ισχύει κάτι τέτοιο, με βάση τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, το Ταμείο θα κινηθεί για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με θέμα την αντικατάσταση Τζώρτζη.

Το μπαλάκι επομένως θα επιστρέψει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο Δ.Σ. της ΔΕΠΑ, πιθανώς μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, με το τι μέλλει γενέσθαι να είναι άγνωστο, καθώς άγνωστοι είναι και οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν τελικά στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η επιφυλακτικότητα του ΤΑΙΠΕΔ προκύπτει, όπως φαίνεται, από τον έλεγχο που ασκούν στη λειτουργία του οι εκπρόσωποι των θεσμών και από την υποχρέωσή του να είναι ανεξάρτητο από κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Εν τω μεταξύ ο κ. Τζώρτζης αρνείται να προχωρήσει σε παραίτηση και τυπικά συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του. Κατά το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο, μάλιστα, προχώρησε σε γραπτή ενημέρωση για τα πεπραγμένα του των τελευταίων ημερών. Το επιχείρημά του είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της επιχείρησης που να έχει προκύψει από το γεγονός ότι ο υπουργός τον κάλεσε σε παραίτηση.
Αναφέρει για παράδειγμα ότι οι διαδικασίες που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ συνεχίζονται, όπως επίσης και ο οικονομικός έλεγχος για τη διάσπασή της σε δύο επιμέρους εταιρείες, παρά το γεγονός πως οι πολιτικές εξελίξεις έχουν παραπέμψει το θέμα του διαχωρισμού στις καλένδες.

Προβλήματα στην τροφοδοσία με φυσικό αέριο

Την ίδια ώρα,σοβαρές παρενέργειες στην τροφοδοσία των πελατών της με φυσικό αέριο προκαλεί η δυσλειτουργία της ΔΕΠΑ εξ αιτίας του κενού διοίκησης που έχει προκληθεί από την άρνηση του κ Δημήτρη Τζώρτζη να ανταποκριθεί στις εντολές του υπουργείου Ενέργειας για απομάκρυνση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Πληροφορίες φέρουν τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΠΑ να βρίσκονται επί ποδός , καθώς με σοβαρή καθυστέρηση διαπιστώθηκε ότι οι ποσότητες φυσικού αερίου για την τροφοδοσία των πελατών της ενδεχομένως να μην επαρκούν μέχρι τις 15 του μηνός που αναμένεται νέο φορτίο LNG στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας.

Μάλιστα από χθες, πληροφορίες φέρουν τους υπευθύνους τις εταιρίας να βρίσκονται σε αναζήτηση προμήθειας φυσικού αερίου από τρίτους προμηθευτές προκειμένου να καλύψουν τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς τους πελάτες τους.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της αύξησης της κατανάλωσης από την χρήση των κλιματιστικών με τις πρώτες υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου και την αδυναμία έγκυρου συντονισμού ως αποτέλεσμα της ακυβερνησίας της εταιρίας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα