back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ραφήνα και Βαρνάβα

Διαβάστε επίσης

Υπό έλεγχο έθεσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα σε Ραφήνα και Βαρνάβα. Σε εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια εκδήλωσης.

Αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ  η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο σημείο που είχε διακοπεί νωρίτερα.

«Ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε αμέσως, δεν κινδύνευσαν πολίτες», δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς.

Η μία πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 και μισή το μεσημέρι της Τρίτης σε οικόπεδο στη συμβολή της οδού Ροδοδάφνης με τη λεωφόρο Μαραθώνος, στη Ραφήνα. Στην κατάσβεση επιχείρησαν 101 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, δύο ομάδες μηχανοκίνητου τμήματος, ενώ από αέρος επιχειρούσαν 2 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

Στην περιοχή μετέβει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για να συντονίσει επιτόπου τις προσπάθειες κατάσβεσης.

«Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά», δήλωσε νωρίτερα ο Γενικό Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Στο σημείο βρίσκεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που διερευνά τα αίτια της φωτιάς.

 

Φωτιά στον Βαρνάβα 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής στη θέση Κοκορετσιζα  μετά από συντονισμένη δράση της Πυροσβεστικής. Στην κατάσβεση επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο.

Καθ’ υπόδειξη της Πυροσβεστικής παρακαλούνται οι κάτοικοι να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους  αλλά και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.

Φωτιά στην Κεφαλονιά

Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς, την πυρκαγιά που σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τρίτης, σε δασική έκταση στη περιοχή της Σάμης.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, 12 υδροφόρες ΟΤΑ, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «καναντέρ» και ένα ελικόπτερο.  Από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Φωτιά και στη Ζάκυνθο

Αλλη μία πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε δασική έκταση στη θέση Κάναλος, στο χωριό του Αργασίου, κοντά στην πόλη της Ζακύνθου. Στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 10 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, ενώ στο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής.

Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν σπίτια, ενώ αναμένεται και βοήθεια από αέρος.

 

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα