back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ο Ολυμπιακός δε άντεξε στο Βελιγράδι

Διαβάστε επίσης

Την ήττα με σκορ 3-1 γνώρισε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός για τη 2η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 0-1, αλλά στη συνέχεια η αποβολή του Μπενζιά με δεύτερη κίτρινη στο 58΄ανέτρεψε και τις ισορροπίες και την εικόνα του αγώνα.

Κι αυτό διότι οι Σέρβοι ανέκτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και όχι μόνο κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αλλά και να πάρουν τη νίκη με σκορ 3-1.

Ο Ερυθρός Αστέρας θέλησε να μπει πιο δυνατά, παίζοντας πιο παραγωγικό ποδόσφαιρο, αλλά και να απλώσει το παιχνίδι του στον αγωνιστικό χώρο. Πράγμα αρκετά λογικό και αναμενόμενο, αφού έπαιζε στην έδρα του.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τον πρώτο του στόχο, βγάζοντας δίχως… απώλειες το πρώτο διάστημα και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

Ουσιαστικά, οι μοναδικές φάσεις που ανησύχησαν κάπως τους φιλοξενούμενους ήταν η άστοχη κεφαλιά του Ρόντιτς (31’) από κόρνερ και το γυριστό του Γιόβαντσιστς στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός (κι αυτός) είχε μεν λίγες, αλλά καλές φάσεις. Ο Γκερέρο αρχικά ζεστάθηκε με σουτ εκτός περιοχής στο 23’ και λίγο μετά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπόργιαν μετά από ωραία σέντρα του Τσιμίκα, που ξεκίνησε τη φάση με ωραία ατομική προσπάθεια από τα αριστερά.

Η αντεπίθεση με Καμαρά δεν έφερε σε πρώτη φάση το επιθυμητό αποτέλεσμα, διότι ο νεαρός μέσος καθυστέρησε, αλλά η πορεία της φάσης έφερε γκολ. Ο Γιώργος Μασούρας εκτέλεσε φάουλ, ο Σεμέδο έκανε κάτι σαν γύρισμα, κάτι σαν σουτ και ο Μπόργιαν που αιφνιδιάστηκε δέχθηκε γκολ.

Ήταν φανερό πως χρειαζόταν άμεσα τη δεύτερη αλλαγή του ο Ολυμπιακός και αυτός που επελέγη ήταν ο Ελαμπντελαουί αντί του Μασούρα. Μετά το γκολ οι παίκτες του Μιλόγεβιτς επεδίωκαν να χτυπήσουν από αριστερά, γι’ αυτό ο Πορτογάλος ενίσχυσε τη δεξιά του πλευρά. Ο Νορβηγός πήρε θέση πίσω από τον Τοροσίδη.

Η πρώτη φορά που έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν στο 85′, όταν το δυνατό σουτ του Καμαρά έδιωξε με υπερένταση ο Μπόργιαν.

Στην εξέλιξη της φάσης ο χαφ από τη Γουϊνέα έκανε τη σέντρα, ο Ποντένσε γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Μεριά από θέση βολής αστόχησε με πλασέ στην κίνηση. Τεράστια ευκαιρία για το 1-2.

Ο Τυνήσιος στόπερ το έχασε, ο στόπερ του Αστέρα στο επόμενο λεπτό θα ευστοχούσε.

Ήταν στο 87′ όταν ο Μάριν εκτέλεσε κόρνερ, ο Σεμέδο δεν υπολόγισε σωστά, ο Μιλούνοβιτς πήρε την κεφαλιά και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπάγερν Μονάχου συνέτριψε με σκορ 7-2 την Τότεναμ μέσα στο Λονδίνο

Οι συνθέσεις:

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Κάνιας (73’ Πέτροβιτς), Γιόβαντσιτς (55’ Βούλιτς), Ματέο Γκαρσία, Φαν λα Πάρα (61’ Μποάκιε), Μάριν, Τομανέ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (79’ Ελαμπντελαουί), Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Καμαρά (89’ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Μασούρας, Μπενζιά, Λοβέρα (61’ Ποντένσε), Γκερέρο.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα