back to top
37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Δ. Βίτσας για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το μεταναστευτικό: Άλλο να αναγγέλλει κάποιος ένα σχέδιο και άλλο να το υλοποιεί

Διαβάστε επίσης

«Άλλο να αναγγέλλει κάποιος ένα σχέδιο και άλλο να το υλοποιεί. Η σημερινή κυβέρνηση έχει μείνει μόνο στο θέμα της κράτησης, έχουν παραιτηθεί για παράδειγμα από το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ που προέβλεπε τη φιλοξενία 5.000 ατόμων σε σπίτια», είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο Δημήτρης Βίτσας, αναφορικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Έχουν έως τώρα προχωρήσει σε πέντε ανακοινώσεις για το θέμα, από τον Χρυσοχοΐδη, στον Κουμουτσάκο και τώρα στον υφυπουργό Άμυνας γεγονός που δείχνει το μπάχαλο που επικρατεί στην κυβέρνηση. Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος στέκεται ενάντια στα κέντρα κράτησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε ο Κορυδαλλός δεν έχει 5.000 άτομα». Πρότασή μας πρόσθεσε, «από εποχής Γιάννη Μουζάλα να ισχύει ένας ενιαίος κανόνας για την αντιμετώπιση του ζητήματος για όλη την Ευρώπη».

Ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει: τη μεταφορά ατόμων στην ενδοχώρα αναλογικά, την επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, την πίεση προς την Τουρκία ώστε να φυλάξει το δικό της κομμάτι (σύνορα) και παράλληλα τον αναλογικό καταμερισμό προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη, ακόμη όπως τόνισε σε διαφορετική περίπτωση και με εκβιασμό των χωρών αυτών ότι θα πληρώνοντας σε άλλους τομείς όπως για παράδειγμα στον αγροτικό ή τον οικονομικό τομέα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα