back to top
27.2 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

27.2 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Παραιτήθηκε ο 80χρονος νέος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας μετά τις αντιδράσεις

Διαβάστε επίσης

Σάλος έχει ξεσπάσει, ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ, για τους διορισμούς διοικητών στα νοσοκομεία, που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο κ. Κωνσταντίνος Πατέρας, από τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας, την οποία έκανε αποδεκτή ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό,

Έντονη κριτική υπάρχει και για άλλους διοικητές καθώς κάποιοι φάινεται ότι προωθήθηκαν λόγω συγγένειας με βουλευτές ενώ υπάρχουν και αρκετοί απόστρατοι.

Η λίστα δόθηκε απλά στη δημοσιότητα, χωρίς βιογραφικά και άλλα στοιχεία για την επιλογή των διοικητών στα νοσοκομεία.

Ο διορισμός του 80χρονου πρώην πολιτευτή βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης. Ο κ.Πατέρας πολιτευόταν στο παρελθόν με τη ΝΔ και τα τελευταία χρόνια με τους ΑΝΕΛ και το ΛΑΟΣ.

Είχε αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ τον Ιούνιο του 2016 καταγγέλλοντας το κόμμα του Πάνου Καμμένου, με την εκπρόσωπο του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου να τον κατηγορεί εν συνεχεία ότι ζητούσε να διοριστεί διοικητής νοσοκομείου χωρίς να έχει τα προσόντα.

Επέστρεψε στη ΝΔ τον Ιούνιο του 2018.

Συζητήσεις προκάλεσε εν τω μεταξύ το γεγονός ότι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Καστοριάς Γρηγόρης Χάτσιος είναι κουμπάρος του βουλευτή της περιφέρειας με τη ΝΔ Ζήση Τζηκαλάγια.

Ο κ. Τζηκαλάγιας παραδέχθηκε σε συνέντευξη του στο Top Channel ότι: Φυσικά και είπα μια καλή κουβέντα στον υπουργό Υγείας, , τόνισε όμως πως δεν υπάρχει συγγένεια εξ’ αίματος,

Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων Κώστας Τρέλλης δήλωσε πως δεν ρωτήθηκε η τοπική παράταξη

Παράλληλα έχουν διορισθεί και 6 απόστρατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων.

Στο ΓΝΑ ΚΑΤ-ΕΚΑ τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, Αντιστράτηγος εα Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, στο ΓΝΑ “ΕΛΠΙΣ” ο Ιωάννης Κοτσαρίδης, Οικονομικός Αξιωματικός εα από την ΣΣΑΣ. Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝΑ Ελ. Βενιζέλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ διορίσθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Αντιπτέραρχος Σπυρίδων Καββούρης. Σε περιφερειακά νοσοκομεία τοποθετήθηκαν: ο Αντιστράτηγος εα Φώτιος Μεσσάρης στο ΓΝ Κεφαλληνίας, ο Αντιστράτηγος εα Γρηγόριος Ρουμάνης στο ΓΝ Ρόδου και ο Αντιστράτηγος εα Γεώργιος Καμπούρης στο ΓΝ Μυτιλήνης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να παραιτήσει τους 111 «άριστους» και τον υπουργό των ρουσφετιών

Η «ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Άλλωστε, σχολιάζει, «αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του σε κομματάρχες της ΝΔ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης «ξέχασε» τον «διοικητή – κουμπάρο του βουλευτή του στην Καστοριά», τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας, τη «σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια».

«Μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της “αναξιοκρατίας” και του κράτους των “αρίστων” του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «με μία παραίτηση το μόνο που προσπαθεί είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων τον πίστεψαν για τη δήθεν αξιοκρατία και να τους αποπροσανατολίσει από το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα αν θα παραμείνουν στις θέσεις τους «οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι παντελώς άσχετοι με το χώρο της Υγείας».

Στο ίδιο πνεύμα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «επειδή το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό ως φαίνεται για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 “αρίστων” που διόρισε και του Υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια».

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ

«Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση.

Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η ΝΔ και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση.

Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν και οι πολίτες βλέπουν ήδη την διαφορά».

ΚΙΝΑΛ: «Πελατειακές σχέσεις»

Ιδιαίτερα επικριτικά σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τις τοποθετήσεις νέων διοικητών στα νοσοκομεία κάνοντας λόγο για «πελατειακές σχέσεις» της ΝΔ.

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι «η ανακοίνωση των νέων διοικητών των νοσοκομείων είναι η άλλη μια απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται παραδοσιακά η ΝΔ τη Δημόσια Διοίκηση. Πελατειακές σχέσεις, αδιαφάνεια, κομματικοί φίλοι και λοιποί συγγενείς…».

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τη δημόσια υγεία ως ένα ακόμα πεδίο διευθετήσεων ανειλημμένων υποχρεώσεων απέναντι στα «γαλάζια» παιδιά κάθε ηλικίας.

«Άριστοι στις παλιές πρακτικές με τους αρεστούς!», σχολιάζει στη σχετική ανακοίνωση το Κίνημα Αλλαγής.

Νίνα Κομνηνού, Aπόστολος Χονδρόπουλος, Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα