back to top
24.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Smoke Free από την «Παπαστράτος» – Σύμπλευση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Διαβάστε επίσης

«Εχθρός είναι ο καπνός. Όχι οι καπνιστές», τόνισε πρόσφατα, κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος του υπουργείου Υγείας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας όλους, πολίτες και επιχειρηματίες του χώρου εστίασης να εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο.

Στο «μάτι του κυκλώνα» εκτός από τους καπνιστές, βρίσκονται και οι καπνοβιομηχανίες. Ωστόσο το όραμα της «Παπαστράτος» είναι ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, μέσα από καινοτόμα προϊόντα και εναλλακτικές. Η smoke free φιλοσοφία της ξεκινάει από την ίδια την εταιρεία, καθώς οι εγκαταστάσεις της είναι πιστοποιημένα smoke free, φτάνει στη ΔΕΘ (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης) που για 2η χρονιά φέτος ήταν smoke free και εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα, με πρωτοβουλίες όπως με την Αστυπάλαια να είναι το πρώτο εντελώς smoke free ελληνικό νησί.

Καλύτερος Χώρος Εργασίας, Κορυφαίος Εργοδότης, Πιο Αξιοθαύμαστη Εταιρία, είναι μόνο μερικές από τις διακρίσεις της «Παπαστράτος» τα τελευταία χρόνια, που την καθιστούν ένα από τα πιο θετικά παραδείγματα στη χώρα μας.

Σημειώνεται, ότι η ελληνική καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» εξάγει σε περισσότερες από 30 αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο, ράβδους καπνού heets για το εναλλακτικό καπνικό προϊόν IQOS. Συνολικά 20 εκατομμύρια ράβδοι καπνού το χρόνο θα παράγονται στην Ελλάδα και με ελληνικά καπνά, δίνοντας μία νέα προοπτική σε βιομηχανία και αγρότες.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο αντιπρόεδρος της «Παπαστράτος» κ. Ιάκωβος Καργαρώτος εξήγησε για το πως μια καπνοβιομηχανία μπορεί να πρωτοστατήσει στο smoke free. «Επειδή ο καπνός του τσιγάρου είναι ο εχθρός, θα πρέπει όλοι μαζι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αφήσουμε πίσω το τσιγάρο. Ο νόμος ψηφίστηκε το 2009, είναι η 11η φορά που προσπαθούμε να τον εφαρμόσουμε. Είμαι αισιοδοξος, έχουμε υποστηρίξει τον νόμο γιατί είναι θέμα σεβασμού και θεωρώ ότι ειναι και θέμα ωριμότητας» τόνισε ο κ. Καργαρώτος, σημειώνοντας ότι η «Παπαστράτος» εργάζεται πάνω σε εναλλακτικά προϊόντα, όπως το IQOS, ώστε να αφήσουμε πίσω το τσιγάρο που είναι βλαβερό. «Το τρίγωνο κοινωνία -κράτος – εταιρείες είναι στη βέλτιστη θέση ώστε να βοηθηθεί ο κόσμος και να επιδιώξει εναλλακτικές μορφές καπνίσματος».

Παγκοσμίως , 11 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν IQOS, ενώ μόνο στην Ελλάδα το χρησιμοποιούν 200.000 άνθρωποι.

Σε ό, τι αφορά τον σάλο από τους θανάτους, που συνδέονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε Αμερική και Ευρώπη, ο κ. Καργαρώτος τόνισε ότι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να χρησιμοποιηθούν βλαβερές ουσίες σε αντίθεση με το IQOS, που είναι το μοναδικό προϊόν, η κυκλοφορία του οποίου αδειδοτείται από το υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στις επενδύσεις, σημειώνοντας ότι πέρυσι ολοκληρώθηκε και η μεγάλη επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, στο εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει πλέον μόνο μόνο ράβδους καπνού για το IQOS και όχι τσιγάρα.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα