back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Βαλκάνια: Κοινές Διαδρομές» στην ΑΣΚΤ

Διαβάστε επίσης

Έκθεση φωτογραφίας «Βαλκάνια: Κοινές Διαδρομές» στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Η ομάδα Common Routes παρουσιάζει το τέταρτο φωτογραφικό της οδοιπορικό στα Βαλκάνια στο πλαίσιο του project «Βαλκάνια: Κοινές Διαδρομές».

Μετά τις αποστολές σε Τουρκία, Σερβία – Βοσνία Ερζεγοβίνη  και Ρουμανία, οι φωτογράφοι ΓιώργοςΑσημακόπουλος, Χαρά Έρτσου, Τάσος Κουτσιαύτης, Δημοσθένης Μαραγκός, ΜιχάληςΝικολαίδης, Γιώργος Τσακανίκας και Τόλης Χατζηγνατίου  ταξίδεψαν το Νοέμβριο του 2018 στη Αλβανία καλύπτοντας φωτογραφικά, περίπου 1.300 οδικά χιλιόμετρα.

Η έκθεση θα διεξαχθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και θα διαρκέσει έως 1 Δεκεμβρίου 2019.

Κοινή πορεία ως Άνθρωποι

Το φωτογραφικό οδοιπορικό «Common Routes/ Balkan Project» όπως λένε οι δημιουργοί του, έχει σαν στόχο να αναδείξει κοινούς προβληματισμούς, κοινά συναισθήματα, κοινά ιδανικά με επίκεντρο τον ίδιο τον Άνθρωπο και με φόντο το πολυδιάστατο μωσαϊκό πολιτισμού των Βαλκανίων.

Παράγοντες όπως το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, η κουλτούρα, η ιστορία κάθε λαού επηρεάζει την συμπεριφορά μας συνθέτοντας έτσι ένα πάζλ διαφορετικότητας αλλά και γνώσης για τον ταξιδιώτη που επισκέπτεται διαφορετικούς τόπους. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, πάνω από την διαφορετικότητα του κάθε τόπου, όχι εθνικό, όχι πρόσκαιρο κάτι που έχει να κάνει με την φύση μας και την κοινή μας πορεία ως Άνθρωποι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα