back to top
30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Μαξίμου: Κανονικά ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας για ΜΟΕ

Διαβάστε επίσης

Λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, επικράτησε σύγχυση στην Αθήνα με αφορμή τις πληροφορίες από πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι «παγώνει» μέχρι νεωτέρας o διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει τις πληροφορίες αυτές εκφράζοντας άγνοια για το πως προέκυψαν.

Πληροφορίες για αναστολή συνομιλιών

Νωρίτερα πληροφορίες έκαναν λόγο ότι αναστέλλονται οι συνομιλίες μεταξύ ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπίας στρατιωτικών με αντικείμενο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών επρόκειτο να γίνει τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

Μετά την πρωτοβουλία της Άγκυρας και την υπογραφή του τουρκο- λιβυκού μνημονίου και την δημοσιοποίηση χαρτών με σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων στη χάραξη θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο, το ΥΠΕΘΑ εκτιμά, ότι με αυτή τη ενέργεια της Άγκυρας προσβάλλονται εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και συνεπώς, η διάλογος για το ΜΟΕ, στην παρούσα συγκυρία καθίσταται περιττός.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε πως αύριο (4/12/2019) στο Λονδίνο, όπου βρίσκονται για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, θα συναντηθούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής κυβερνητική ανευθυνότητα με τα ελληνοτουρκικά

«Παραμονή της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και λίγες ώρες αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά», σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης», συνεχίζει.

«Τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα», τονίζει κλείνοντας.

Απόστολος Χονδρόπουλος – Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα