back to top
17.8 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ψήφος αποδήμων: Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία

Διαβάστε επίσης

Mε ευρύτατη πλειοψηφία επί της Αρχής, όχι όμως και επί των άρθρων, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις, αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων.

«Ναι» επί της αρχής και επί όλων των άρθρων – πλην του άρθρου 4 όπου θα δηλώσει «παρών» – θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων. Αυτό διευκρίνισαν στους δημοσιογράφους κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται πως το άρθρο 4, αφορά τον τρόπο εγγραφής των Ελλήνων που βρίσκονται στην αλλοδαπή, στους εκλογικούς καταλόγους.

Για «ιστορική συνεδρίαση» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι είναι νίκη του κοινοβουλευτισμού και υπόδειγμα συναίνεσης και πολιτικής συνεννόησης η υπερψήφιση του νομοσχεδίου με ευρύτατη πλειοψηφία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα εθνικά χρώματα κι όχι με κομματική φανέλα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κάνει παιγνίδια για εκλογική πελατεία».

«Φοβικό και κατώτερο των περιστάσεων», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας, πάντως, ότι θα το υπερψηφίσει, γιατί αποτελεί μία αρχή.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε ότι το κόμμα του αντιμετώπισε το θέμα χωρίς τακτικισμούς, κρατώντας μια στάση Αρχής, όταν άλλα κόμματα μετρούσαν τις ψήφους των αποδήμων ως “κουκιά”, για να καθορίσουν τη στάση τους.

«Δεν θα ήταν δυνατόν ένα κόμμα αρχών να ψηφίσει επί της αρχής ένα τέτοιο προσβλητικό νόμο που αποκλείει χιλιάδες Έλληνες της διασποράς να συμμετέχουν και να ψηφίσουν για την πατρίδα τους. Εμείς σήμερα για λόγους αρχής θα είμαστε το μόνο κόμμα που θα καταψηφίσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα