back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

K. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα σήμερα έχει ισχυρές συμμαχίες»

Διαβάστε επίσης

“Η Ελλάδα σήμερα έχει ισχυρές συμμαχίες”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας σε κομματική εκδήλωση στους Αγίους Αναργύρους, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην περιοχή.

“Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των καιρών, όχι με ρητορικές εξάρσεις και με κούφιες κορώνες, αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές δράσεις οι οποίες στηρίζονται πάντα στο Διεθνές Δίκαιο και στο πλέγμα των συμμαχιών που αργά αλλά μεθοδικά χτίζει η πατρίδα μας”,υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Έχουμε την “απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, αλλά και την απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι η χώρα θα προστατεύσει με όποιο τρόπο χρειάζεται όλα της τα κυριαρχικά δικαιώματα”.

“Ίσως αυτή η σιγουριά και αυτή η αυτοπεποίθηση της εξωτερικής μας πολιτικής να προκαλεί ενίοτε νευρικότητα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου”, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι “η δική μας πόρτα είναι πάντα ανοιχτή για έναν καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία”, ο οποίος όμως “θα γίνεται με βάση τους κανόνες με βάση το διεθνές δίκαιο και με βάση τη βασική παραδοχή, τη μία βασική μας διαφορά με την Τουρκία που είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης”.

Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του δεν φοβάται

“Είναι μια διαφορά την οποία θέλουμε και μπορούμε να τη συζητήσουμε και αν κάποιοι αισθάνονται ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους τότε δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από το ενδεχόμενο αυτή η μία διαφορά την οποία έχουμε και αναγνωρίζουμε με την Τουρκία να καταλήξει στη Χάγη σε ένα διεθνές δικαστήριο το οποίο θα αποφανθεί για το ποιος τελικά έχει δίκιο και το ποιος έχει άδικο. Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του δεν φοβάται. Αυτός ο οποίος φοβάται και αυτός ο οποίος εκφράζει νευρικότητα είναι αυτός ο οποίος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του”, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και προανήγγειλε μεταξύ άλλων την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία θα χρηματοδοτήσει την επισκευή όλων των τουαλετών στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, ενώ θα προμηθεύσει επίσης τα δημόσια νοσοκομεία με καινούργια κλινοσκεπάσματα.
Η πρωτοβουλία αυτή θα ανακοινωθεί το μεσημέρι της Τρίτης, όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στο Μέγαρο Μαξίμου γι την υπογραφή μνημονίου χορηγίας σε νοσοκομεία.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα