back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ν. Παππάς στην προανακριτική: Δεν υπήρξε εκβιασμός Παπαγγελόπουλου προς Μιωνή

Διαβάστε επίσης

Επίθεση στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι «επειδή έχει πέσει σε ξέρα κατεργάζεται ανοησίες, εργαλειοποιώντας την κατάθεση Μιωνή», εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis.

Για την περίφημη συνάντηση Παπαγγελόπουλου – Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου στις 16 Μαρτίου του 2016,στην οποία ήταν παρών ως υπουργός Επικρατείας,είπε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ότι αυτή έγινε μετά από παράκληση της κυβέρνησης του Ισραήλ, καθώς ο κ. Μιωνής είναι κρατικός αξιωματούχος της συγκεκριμένης χώρας.

Πάντως, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι μπροστά του έγινε οποιαδήποτε προσπάθεια εκβιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε έγινε, ούτε θα μπορούσε να γίνει». Ο κ. Παππάς, επέμεινε ότι ο Μιωνής ήταν ο πιο ομιλητικός στη συνάντηση, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι δεν επρόκειτο περί διευθέτησης ιδιωτικής συμφωνίας . Αντιθέτως , υπαινίχθηκε ότι χαρακτήρα ιδιωτικής συμφωνίας, είχε το συμφωνητικό Φιλιππάκη- Μιωνή του 2013, στο οποίο εγγυητής ήταν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κάλεσε δε, τα μέλη της πλειοψηφίας της Προανακριτικής να καλέσουν για εξηγήσεις τον Αντώνη Σαμαρά , αλλιώς θα είναι «κότες τρίληρες και μαυροπουπουλάτες».

Ο κ. Παππάς, απαντώντας σε ερώτηση του Θάνου Πλεύρη από τη ΝΔ, για το ρόλο Παπαγγελόπουλου,φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης « είχε συγκροτήσει παραδικαστικό μαγαζί,όπως θέλει να πείσει η πλειοψηφία της Επιτροπής , η οποία έχει φτιάξει κατηγορούμενο αλλά ακόμη ψάχνει να βρει τις κατηγορίες».

Προσερχόμενος στην Επιτροπή , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ότι η πρόθεση της πλειοψηφίας να διευρύνει το κατηγορητήριο για τον κ. Παπαγγελόπουλο, «συνιστά ομολογία ήττας και παραδοχή πως η υπόθεση Novartis κάθε άλλο παρά σκευωρία ήταν, αλλά αποτελεί ένα διεθνές σκάνδαλο που η διερεύνησή του πρέπει να συνεχιστεί στην Ελλάδα».

Η κατάθεση του κ.Παππά θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα