back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

ΕΕ: Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας για τον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Οι υπουργοί Υγείας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου με αντικείμενο την επιδημία του κορονοϊού.  Στην προηγούμενη έκτακτη συνάντησή τους, για τον ίδιο λόγο, οι υπουργοί αποφάσισαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

31 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα

Στα 31 ανέρχονται τα κρούσματα στη χώρα μας. Οι 9 νοσηλεύονται, τρεις από αυτούς με σοβαρή συμπτωματολία. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε οικειοθελή κατ’ οίκον περιορισμό. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, εκτίμησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας ότι έως και 15% του πληθυσμού θα έχει μολυνθεί μετά την οξεία φάση της επιδημίας.

«Να μην σπείρουμε επιδημία πανικού, η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από την πραγματική επιδημία» επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι είναι υψηλός ο κίνδυνος έξαρσης της επιδημίας, ιδίως μέσω των ταξιδιωτών. Μίλησε για υποδιάγνωση του ιού λέγοντας ότι ο αριθμός διασποράς του είναι πολύ υψηλός, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί.

Ο ιός παρουσιάζει μια δυναμική που ξεπερνά τα σύνορα με μεγάλη ευκολία, είπε και σημείωσε ότι «δεν είναι πιο θανατηφόρος από άλλους αλλά μεταδίδεται με μεγάλη ευκολία, ακόμη και από άτομα με ελαφρά συμπτωματολογία».

«Αναμένουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων και στη χώρα μας. Σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα και λαμβάνοντας υπόψη τον καιρό, εκτιμούμε ότι φέτος μπορεί να νοσήσει το 5% του πληθυσμού. Ενδεχομένως του χρόνου το χειμώνα να προσβληθεί το 10-15% του πληθυσμού» εκτίμησε ο κ. Τσιόδρας.

Κανονικά λειτουργεί σήμερα το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το οποίο είχε ανακοινώσει αργά χθες το απόγευμα ότι θα κλείσει προληπτικά για δύο ημέρες.

Εν τω μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν σχολεία στους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου. Προληπτικά για απολύμανση θα κλείσουν σχολεία στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Χαλκηδόνα, τον Κορυδαλλό και τον Ασπρόπυργο. Παράλληλα, αναστέλλεται προληπτικά, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, για δυο εβδομάδες η λειτουργία του Παιδικού Πανεπιστημίου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Ψυχραιμία αλλά και εγρήγορση από την πολιτεία για τον κορονοϊό, συστήνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του μετά και την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα