back to top
29.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

29.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Διακοπή συναλλαγών στη Wall Street – Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Σε ολιγόλεπτη παύση των συναλλαγών προχώρησε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης με πτώση άνω του 7%, εν μέσω της τεράστιας αναστάτωσης που έχει προκαλέσει στις διεθνείς αγορές η επιδημία του κορονοϊου σε συνδυασμό με τον πόλεμο πετρελαϊκών τιμών που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία. 

Η ολιγόλεπτη αναστολή συναλλαγών στη Ουόλ Στριτ, πραγματοποιήθηκε με βάση τους «αυτόματους διακόπτες» που έχουν θεσπιστεί από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τον περιορισμό των ρευστοποιήσεων πανικού, όταν ένας δείκτης σημειώσει απώλεια από ένα ποσοστό και πάνω. Με την επανέναρξη της συνεδρίασης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones συνέχισε να καταγράφει απώλειες άνω του 6% και οι δείκτες Nasdaq και S&P500 άνω του 5%, με τους επενδυτές να στρέφονται προς τα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια». Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει σε ιστορικό χαμηλό, κάτω του 0,5%, ενώ εκείνη του 30ετούς έπεσε κάτω από το 1%.

Την ίδια ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 600 μονάδων και έκλεισε στις 593,07 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 13,39%, ενώ από τις αρχές του έτους, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 35,30%.

Ελεύθερη πτώση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση με την αγορά να «βυθίζεται» στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2018, εν μέσω εικόνας χάους στις διεθνείς αγορές, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, λόγω της ταχείας εξάπλωσης του κοροναϊού, ενώ αναταραχή προκαλεί και η μεγάλη «βουτιά» κατά 30% της τιμής του πετρελαίου.

Κατακρημνίστηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον δείκτη αναφοράς STOXX 600 να κινείται σε περιοχή «bear market», ενώ «βουτιά» πρωτοφανούς μεγέθους για την περίοδο μετά το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Πηγή: AΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα