back to top
31 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

31 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Τη δική τους μάχη απέναντι στο κορονοϊό δίνουν τα μικρά νησιά του Αιγαίου

Διαβάστε επίσης

Δρομολόγιο πλοίου ναυλωμένο από τον δήμο Κάσου, που μεταφέρει φορτίο με χιλιάδες ζευγάρια γάντια, αντισηπτικά και μάσκες, ξεκινά αύριο Τρίτη από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το νησί. Πρόκειται για το δεύτερο φορτίο υγειονομικού υλικού που προμηθεύεται ο Δήμος Κάσου με δικά του κονδύλια, με σκοπό να το προσφέρει μέσα στο διήμερο 26-27 Μαρτίου σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του νησιού.

Την Πέμπτη ξεκινά η διάθεση του υγειονομικού υλικού στην Κάσο

Συνολικά, αναμένεται το πρωί της Τετάρτης (25 Μαρτίου) να φτάσουν στο λιμάνι της Κάσου τέσσερις χιλιάδες ζευγάρια γάντια, 1.000 αντισηπτικά και 1.000 μάσκες. Τις αμέσως επόμενες δυο μέρες (26-27 Μαρτίου), εθελοντικές ομάδες που έχει σχηματίσει ήδη ο δήμος Κάσου, αναμένεται να επισκεφτούν όλα τα σπίτια του νησιού προκειμένου να μοιράσουν «χέρι με χέρι» το υγειονομικό υλικό σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Σημειώνεται ότι ο δήμος Κάσου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που προμηθεύεται με δικά του κονδύλια υγειονομικό υλικό και το προσφέρει άμεσα τους κατοίκους του. Παράλληλα, ο δήμος Κάσου έχει προχωρήσει ήδη σε απολυμάνσεις όχι μόνο των δημοτικών κτιρίων, λεωφορείων, εγκαταστάσεων και σχολείων, στις πύλες εισόδου και εξόδου του νησιού (Λιμεναρχείο, Αεροδρόμιο) και όποια δημόσια αρχή χρειαστεί.

Δήμαρχος Κάσου: Θέλουμε γιατρό

«Έχουμε παραγγείλει ως δήμος ιατρικά αναλώσιμα για τους δημότες μας. Δεν ζητάμε λεφτά από το κράτος. Θέλουμε, όμως, να μας στείλουν γιατρό στο νησί. Είμαστε με έναν νοσηλευτή και μία μαία. Στην απευκταία περίπτωση εμφάνισης κρούσματος στην Κάσο δεν υπάρχει λόγω στελέχωσης του περιφερειακού πολυδύναμου ιατρικού κέντρου το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό να τα αντιμετωπίσει. Αυτή την στιγμή έχουμε μόνο έναν στρατιώτη γιατρό στο νοσοκομείο μας που τον Ιούλιο ολοκληρώνει την θητεία του και μπορεί να μείνει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 για να κάνει υο αγροτικό του. Το νοσοκομείο διαθέτει και μια μαία», δήλωσε στον 9.84 ο δήμαρχος Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος.

Ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και «μπόνους» πρόσκλησης…

Πήραμε απόφαση τον Οκτώβριο ως δημοτικό συμβούλιο και προσφέρουμε 900 ευρώ μπόνους, εκτός των 450 ευρώ που προσφέρει η Περιφέρεια ως κίνητρο και τον μισθό για να ρθει γιατρός να δουλέψει στο νησί μας», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Κάσου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κάσου, ο κύριος πληθυσμός του νησιού αποτελείται από ηλικιωμένους και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. « Τώρα με την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας μόνο σε ειδικές περιπτώσεις που κριθεί άκρως απαραίτητο (κυρίως λόγοι υγείας) δύναται κάποιος να μεταβεί στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερωτόκριτος.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα