back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Πρωτοβουλία των καθηγητών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αθήνας για εξ’ αποστάσεως μαθήματα

Διαβάστε επίσης

Η διακοπή της δια ζώσης εκπαίδευσης και το λουκέτο σε σχολεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα και φροντιστήρια, ήταν από τα πρώτα μέτρα που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Έτσι, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας δημιουργήθηκαν, σταδιακά, ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ώστε να ξεκινήσουν εξ’ αποστάσεως μαθήματα σε μαθητές και φοιτητές.

Παρά το γεγονός ότι τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) δεν εντάχθηκαν στις πλατφόρμες αυτές, με πρωτοβουλία τους οι καθηγητές ξεκινούν, εθελοντικά, εξ’ αποστάσεως διδασκαλία για τους μαθητές τους.

Θα γίνει χρήση και της σύγχρονης και της ασύγχρονης μορφής εκπαίδευσης, με επαναληπτικές ασκήσεις (ασύγχρονη μορφή) οι οποίες θα ανεβαίνουν σε ιστοσελίδα του ΣΔΕ και θα ακολουθεί διαδικτυακή-τηλεφωνική επικοινωνία καθηγητών και μαθητών για το κάθε μάθημα και για τυχόν απορίες (σύγχρονη μορφή). Στη συνέχεια οι απαντήσεις στις ασκήσεις θα «ανεβαίνουν» στην ιστοσελίδα.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η επικοινωνία με τους μαθητές θα αποφασίζεται με κριτήριο τα μέσα ή το μέσο που διαθέτει ο κάθε ένας και η κάθε μία, και φυσικά λαμβάνοντας υπόψιν τις τεχνικές δεξιότητές τους.

Οι ασκήσεις στις οποίες οι μαθητές θα υποβάλλονται αφορούν στο Γλωσσικό, τον Αριθμητικό, τον Αγγλικό και τον Κοινωνικό Γραμματισμό αντίστοιχα.

«Θεωρούμε ότι έχει μεγάλη σημασία να διατηρήσουμε την επικοινωνία μαζί σας, για να μην κοπεί το νήμα της επαφής με το σχολείο. Γι΄αυτό το λόγο σκεφτήκαμε κάποιους τρόπους για να επικοινωνούμε μαζί σας τακτικά. Έτσι θα διατηρηθεί η επαφή σας με τους Εκπαιδευτές/Εκπαιδεύτριες και τους αντίστοιχους γραμματισμούς», αναφέρει, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά το μήνυμα των εκπαιδευτικών προς τους μαθητές.

Ενώ καταλήγει πως «πρόθεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε δημιουργικά το χρόνο μας «μένοντας σπίτι» και να κρατήσουμε ζωντανή την επικοινωνία μέχρι να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί από κοντά. Για εμάς έχει σημασία να αισθάνεστε ότι το ΣΔΕ Αθήνας είναι μια μεγάλη οικογένεια, με έντονο το στοιχείο της αλληλεγγύης σε μια τόσο κρίσιμη φάση”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα