back to top
31 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

31 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Δήμος Πειραιά: Μάσκες από 3D εκτυπωτή στα νοσοκομεία

Διαβάστε επίσης

Στην εκτύπωση μασκών προστασίας από τρισδιάστατο (3D) εκτυπωτή προχώρησε ο δήμος Πειραιά προκειμένου να εφοδιάσει τα νοσοκομεία της πόλης για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που απασχολείται σε αυτά.

Αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτόμες υπηρεσίες του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», δημιούργησε μάσκες προσώπου, οι οποίες θα παραδοθούν στα νοσοκομεία της πόλης μόλις λάβουν έγκριση από το υπουργείο Υγείας.

«Η δημιουργία των ασπίδων προστασίας προσώπου από μηδενική βάση είναι μια εξαιρετικά καινοτόμα ενέργεια, η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας από Δήμο», αναφέρει ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης. «Αξιοποιώντας τις προηγμένες τεχνολογίες του «Blue Lab» αναδεικνύουμε ότι οι νέες τεχνολογίες δεν είναι μια αόριστη έννοια, καθώς εφαρμόζονται πλέον στη ζωή μας με δημιουργικό τρόπο. Ο Δήμος Πειραιά ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, γεγονός που αποτελούσε στόχο όταν δημιουργήσαμε το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», τον οποίο και επιτυγχάνουμε».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δημήτρης Καρύδης, τόνισε πως έχει μεγάλη σημασία και αξία ένα Κέντρο Καινοτομίας για την επιχειρηματικότητα και τη γαλάζια ανάπτυξη να μετατρέπεται σε ασπίδα προστασίας για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία μας. «Δημιουργούμε και προσφέρουμε ασπίδες προστασίας προσώπου προς το ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό των νοσοκομείων του Πειραιά από τον κορονοϊό», δήλωσε.

«Στο Δήμο Πειραιά αντιμετωπίζουμε με αποτελεσματικότητα κάθε γεγονός που βάζει σε κίνδυνο την ζωή των δημοτών μας. Με ευαισθησία και αλληλεγγύη τιμούμε όλους αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την υγεία και την προστασία των πολιτών», τόνισε ο κ. Καρύδης.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα