back to top
14.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

14.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πανδημία και άσκηση: Πως αθλούνται οι Αθηναίοι

Διαβάστε επίσης

Μπορεί η πανδημία να έχει κλείσει στο σπίτι τους Αθηναίους, όμως η θέληση για άσκηση δεν λείπει.

Αυτό,τουλάχιστον, προκύπτει από γκάλοπ του 9.84, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με την συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων να απαντά πως η καθημερινή άθληση αποτελεί πλέον απαραίτητο « οξυγόνο» στην καθημερινότητα τους.

Ακόμη και άτομα, που προ της πανδημίας αγνοούσαν τι σημαίνει αθλητισμός, φαίνεται πως έχουν πάρει απόφαση ζωής για την χάραξη ενός νέου «δρόμου» με ατομικό καθημερινό πρόγραμμα εκγύμνασης, με ό,τι φανταστεί ο νους.

Γυμναστική για όλα τα γούστα

Για παράδειγμα, ο 55χρονος κύριος Μάριος μας είπε ότι ανεβαίνει καθημερινά 5 φορές τα σκαλοπάτια από τους 6 ορόφους της πολυκατοικίας του. Ο κύριος Γιάννης κάνει αυτοσχέδιους κοιλιακούς βάζοντας όρθια τα πόδια στον τοίχο για καλύτερο αποτέλεσμα, ο κύριος Νίκος μας είπε πως γυμνάζεται κάνοντας χιλιόμετρα με τον σκύλο του στην βόλτα, οι φοιτητές Ανδρέας, Νίκος και Γιάννης αθλούνται κάθε μέρα με βαράκια στο σπίτι και τζόκινγκ για περίπου 20 λεπτά σε καθημερινή βάση.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι σε ένα δείγμα περίπου 25 ατόμων-ερωτηθέντων καταγράφεται θετικό κλίμα για κάθε είδους άθληση και δεν βρήκαμε ούτε έναν που να μας δηλώσει ότι απορρίπτει την αθλητική δραστηριότητα.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα