back to top
16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Μειώνεται η ύλη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις – Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τις ημερομηνίες

Διαβάστε επίσης

Μείωση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της τρίτης λυκείου ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης το υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο διευκρινίζει επίσης ότι δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ότι προχωρά στον «επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων», δηλαδή την 11η Μαρτίου.

Το υπουργείο Παιδείας επίσης «διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών». Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι τα σενάρια που δημοσιεύτηκαν στηρίχτηκαν στις δηλώσεις της κ. Κεραμέως στο Mega που χαρακτήρισε «ορόσημο» την 15η Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση πηγές του υπουργείου επαναλαμβάνουν ότι η ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και από το χρόνο που θα χρειαστεί για να καλυφθεί η ύλη που θα απομένει, μετά το «κούρεμα» που ανακοινώθηκε.

«Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορoνοϊού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2020/04/2020_04_09_ΥΑ_Περικοπή_Υλης_Πανελλ_Εξετ_ΓΕΛ_2020_signed.pdf”]

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2020/04/2020.04_τροποπ_ΥΑ_Ύλη_Πανελλ_Εξετ_Μαθημ_Γ_Ημερ_Γ_Δ_Εσπερ_ΕΠΑΛ_2019-20_για_ΕθνΤυπογρ_signed.pdf”]

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα