back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Πετρούνιας: Αγκαλιά με την Ολυμπιακή πρόκριση με την επικύρωση της νίκης του στο Μπακού

Διαβάστε επίσης

Μια ανάσα από την Ολυμπιακή πρόκριση απέχει ο Λευτέρης Πετρούνιας, έπειτα από την επικύρωση της νίκης του στους κρίκους, στο ημιτελές παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μπακού.

Ύστερα από την καίρια παρέμβαση και το σχετικό αίτημα της Ε.Γ.Ο., η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) δέχθηκε να κατακυρώσει ως τελικά τα αποτελέσματα των προκριματικών της διοργάνωσης του Μπακού, η οποία είχε διακοπεί στις 13 Μαρτίου πριν από τη διεξαγωγή των τελικών, λόγω των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19.

Χάρη στην επικράτησή του στον προκριματικό των κρίκων με 15,100 βαθμούς, ο Έλληνας πρωταθλητής θα πιστωθεί με τους πόντους της νίκης στην ειδική παγκόσμια κατάταξη, όπου εξασφαλίζει ήδη τη 2η θέση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτή θα αποδειχθεί αρκετή για να του χαρίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έναντι του προπορευόμενου Κινέζου Γιανγκ Λιου.

Αυτό θα συμβεί επειδή η Κίνα δικαιούται να πάρει μόνο ένα Ολυμπιακό εισιτήριο μέσω των παγκοσμίων κυπέλλων οργάνων και το προβάδισμα ανήκει πλέον στον σπεσιαλίστα του πλάγιου ίππου Χάο Γουένγκ, ο οποίος με την εξαιρετική εμφάνισή του στο Αζερμπαϊτζάν έφτασε σε υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας από τον Γιανγκ Λιου.

Έτσι, στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα, που είχε αναβληθεί για τις 3-6 Ιουνίου 2020 αλλά θα οριστεί εκ νέου αφότου ξεπεραστεί η πανδημία, με επικρατέστερο το ενδεχόμενο να γίνει τελικά την άνοιξη του 2021, ο Λευτέρης Πετρούνιας αναμένεται να σφραγίσει την Ολυμπιακή πρόκριση στους κρίκους ανεξαρτήτως της επίδοσης και του πλασαρίσματός του.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα