back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Γεραπετρίτης: Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να διακινδυνεύσουμε όσα με κόπο κατακτήσαμε

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης το ενδεχόμενο σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κίνησης από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαϊού, με εξαίρεση τους ηλικιωμένους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Άνω κάτω» και στον Άρη Τόλιο τόνισε ότι ««όλοι έχουμε υποστεί κόπωση από τον αποκλεισμό. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό το Πάσχα ό,τι συνήθως. Την επομένη θα πρέπει να είμαστε όλοι εδώ υγιείς», επισημαίνοντας ότι τα μέτρα τηρούνται από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αλλά θα πρέπει να αποφεύγεται o συγχρωτισμός. Παράλληλα, συνέστησε στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να εξακολουθήσουν να μένουν στο σπίτι και μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Για την εκκλησία

Για τη στάση της εκκλησίας και τα γεγονότα που παρατηρήθηκαν σε ναούς σε Κουκάκι και Κέρκυρα, παρά τις απαγορεύσεις, ο κ Γεραπετρίτης είπε ότι αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σχηματίστηκαν δικογραφίες και καταδικάστηκαν από την ίδια την Εκκλησία.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις δομές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο κ Γεραπετρίτης επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου αποσυμφόρησής τους με μεταφορά 5 χιλιάδων ανθρώπων. Και πρόσθεσε ότι «ήδη βρίσκονται στην περιοχή κινητές υγειονομικές μονάδες, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού σε νοσοκομεία σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος στη δομή»

Τέλος, για πληροφορίες περί προώθησης με πλοία μεταναστών με κορονοϊό από τα Τουρκικά παράλια προς τη χώρα μας, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «μερική, μη αξιολογήσιμη- για την ώρα- μετακίνηση μεταναστών που δεν δημιούργησε υπερσυγκέντρωση, ενώ απέρριψε σενάριο περί ύπαρξης ανάμεσά τους, ατόμων με ειδικά ιογενή χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα