back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Covid-19: Δανία, η πρώτη χώρα που ανοίγει τα σχολεία εν μέσω της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Πίσω στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές στη Δανία, έπειτα από έναν μήνα αναστολής της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η Δανία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ανοίγει τα σχολεία εν μέσω της πανδημίας.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί και σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία είχαν κλείσει στις 12 Μαρτίου, ανοίγουν σταδιακά, αλλά μόνο στις μόνο στις μισές περιοχές της χώρας. Τα υπόλοιπα ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες υγιεινής. Όλα αναμένεται να ανοίξουν ξανά στις 20 Απριλίου.
Η απόφαση της κυβέρνησης είχε ανακοινωθεί στις αρχές Απριλίου υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται αποστάσεις και όλοι θα πλένουν τα χέρια τους. Οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση δύο μέτρων μεταξύ και οι δραστηριότητες θα πρέπει να οργανώνονται σε μικρές ομάδες. Για να τηρηθούν οι προϋποθέσεις αυτές, αρκετά σχολεία εξετάζουν το ενδεχόμενο τα μαθήματα να πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους, έχω από τις σχολικές αίθουσες.
Αρκετοί γονείς ωστόσο εξακολουθούν να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους , ενώ μία αίτηση με τίτλο «το παιδί μου δεν είναι κουνέλι εργαστηρίου» είχε συγκεντρώσει έως χθες περίπου 18.000 υπογραφές.
Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου θα συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία στις 10 Μαΐου.
Στη Δανία έχουν καταγραφεί 6.700 κρούσματα της covid-19 και 299 θάνατοι.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα