back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη το Πόρτο Καρράς

Διαβάστε επίσης

Για 205 εκατ. ευρώ αλλάζει ιδιοκτήτη το συγκρότημα «Πόρτο Καρράς», στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής, αφού ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας Πόρτο Καρράς Α.Ε. και των συνδεδεμένων εταιρειών και περιουσιακών στοιχείων, που συνδέονται με τη λειτουργία του τουριστικού, από τον όμιλο «Τεχνική Ολυμπιακή» και των συνδεδεμένων εταιρειών των βασικών της μετόχων στην εταιρεία Belterra Investments Ltd., συμφερόντων οικογένειας Σαββίδη. Από το συνολικό ποσό τα 53 εκατ. ευρώ θα καλύψουν υποχρεώσεις του Ομίλου.

Σημειώνεται ότι το συγκρότημα καταλαμβάνει έκταση 17.630 στρεμμάτων και αποτελείται από τα ξενοδοχεία «Μελίτων» και«Σιθωνία», τις Βίλες «Γαλήνη» και «Καλύβα», τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια, οινοποιείο, αθλητικές εγκαταστάσεις γκολφ καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, ιππασίας, τέννις, ποδηλασίας, αναρρίχησης, θαλασσίων sports, το μεγαλύτερο κέντρο spa-θαλασσοθεραπείας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και καζίνο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας «Το πολυεπίπεδο επιχειρηματικό σχέδιο της elterra Investments Ltd. αφορά τόσο στην ολιστική αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών όσο και στην ανάπτυξη νέων, με στόχο το εμβληματικό Πόρτο Καρράς να επανατοποθετηθεί ως ένας μοναδικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Η συγκεκριμένη επένδυση στο χώρο της διαχείρισης και ανάπτυξης πολυτελών και πολυθεματικών ξενοδοχειακών τουριστικών προορισμών σηματοδοτεί συγχρόνως και την περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού προσανατολισμού της εταιρείας στον δυναμικό κλάδο του ελληνικού Τουρισμού».
Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα