back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

COvid-19 : Η Γερμανία ανοίγει σήμερα μικρά και μεσαία καταστήματα – Τι ανησυχεί την 'Αγκελα Μέρκελ

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ των πρώτων ευρωπαϊκών χωρών που προχωρά σήμερα σε μερική άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, με το άνοιγμα καταστημάτων, είναι η Γερμανία.  Στην ισχυρότερη ευρωπαϊκή οικονομία αισθάνονται αυτοπεποίθηση ώστε να ανοίξουν από σήμερα και πάλι τα περισσότερα καταστήματα επιφάνειας μικρότερης των 800 τετραγωνικών μέτρων, παρότι εκφράζονται, ακόμη και  σε υψηλότατο επίπεδο επιφυλάξεις .
Η επιδημία στη Γερμανία «είναι υπό έλεγχο και διαχειρίσιμη», εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν καθώς η χώρα έχει πράγματι καταφέρει να αναχαιτίσει τον αριθμό των θυμάτων σε σύγκριση με την Ιταλία ( περισσότεροι από 23.600 νεκροί )  την Ισπανία (σχεδόν 20.500) και την Γαλλία (σχεδόν 20.000 νεκροί) . Στην Γερμανία  έχουν   καταγραφεί μέχρι σήμερα Δευτέρα 141.672 κρούσματα (+1.175 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες) και 4.404 θανάτους.
Ανοίγοντας τα  μικρά και μεσαία σε εμβαδόν καταστήματα η Γερμανία δεν εφησυχάζει  και όπως προειδοποιεί η καγκελάριος Μέρκελ “η επιτυχία αυτού του σταδίου είναι εύθραυστη” γιαυτό και συνεχίζεται απαρέγκλιτα η απαγόρευση  συναθροίσεων άνω των δύο ατόμων και  βεβαίως ισχύει η τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου σε δημόσιους χώρους.
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια  σημερινής συζήτησης εξ αποστάσεως με τους ηγέτες του συντηρητικού κόμματος CDU δήλωσε ότι  “ανησυχεί πολύ” για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των Γερμανών όσον αφορά την τήρηση των περιορισμών κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού και  κάλεσε να τεθεί τέρμα “στο όργιο των συζητήσεων” στη Γερμανία για μια πιθανή πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων . Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές η  καγκελάριος είπε ακόμη, ότι “ανησυχεί πολύ” για την αυξανόμενη, όπως είπε, μη τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Λυπάται, σύμφωνα με αυτά τα μέλη της CDU, που κανείς δεν μιλάει για κάτι άλλο εκτός από την άρση των περιορισμών.
“Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι η εξέλιξη της κατάστασης έως τις 30 Απριλίου, ημερομηνία λήξης των υφιστάμενων κανόνων προστασίας”, δήλωσε στη διάρκεια της συζήτησης αυτής, προσθέτοντας ότι θα πρέπει αναμφίβολα να περιμένουμε τις 8 ή τις 9 Μαΐου για να δούμε αν, εκτός από το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων που προβλέπεται από τις 4 Μαΐου, θα είναι δυνατή η άρση και άλλων περιορισμών.
«Δεν θα μπορούμε να ζήσουμε την παλιά μας ζωή για πολύ καιρό ακόμη», πρόσθεσε ο Άρμιν Λάσετ πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, ενός από τα γερμανικά κρατίδια που επλήγησαν περισσότερο από τον covid-19.
 
 
Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα