back to top
36.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

36.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Βαυαρία: υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και καταστήματα

Διαβάστε επίσης

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας στη Βαυαρία από την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο Μάρκους Ζέντερ, πρωθυπουργός του δεύτερου πολυπληθέστερου κρατιδίου της Γερμανίας, το οποίο έχει πληγεί ιδιαιτέρως από τον κορονοϊό.

Για την ακρίβεια, ο Ζέντερ, μιλώντας το τοπικό κοινοβούλιο του Μονάχου και κρατώντας μία μάσκα στα χρώματα της βαυαρικής σημαίας, έκανε λόγο για “υποχρεωτική κάλυψη στόματος και μύτης”. “Κάποιοι αυτό το αποκαλούν υποχρεωτική χρήση μάσκας, θα μπορούσε, όμως, να χρησιμοποιηθεί και ένα κασκόλ”, διευκρίνισε, τονίζοντας πόσο “σημαντικός είναι ο ρόλος της κάλυψης του στόματος και της μύτης” στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Πάντως, οι περιορισμοί στις επαφές συνεχίζονται, με την υποχρέωση διατήρηση απόστασης δύο μέτρων και την απαγόρευση των συναθροίσεων.
Το μέτρο θα ισχύσει για τα τοπικά ΜΜΜ και όλα τα καταστήματα. Κάποια καταστήματα πέραν των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται απρόσκοπτα, θα ανοίξουν στη Βαυαρία εντός των ημερών -φυτώρια, καταστήματα οικοδομικού εξοπλισμού και πώλησης ειδών κήπου.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βαυαρία ανέρχονται σε 37.786, ενώ τη ζωή τους έχουν χάσει 1.271 άνθρωποι.
Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα