back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γ. Κατρούγκαλος στον Αθήνα 9.84: «Ενδείξεις κακοδιαχείρισης στα voucher – Θα ζητήσουμε έρευνα»

Διαβάστε επίσης

Απαντήσεις για τα voucher ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αμφισβητεί τη σκοπιμότητα σύνδεσής τους με την επιστημονική κατάρτιση, κάνοντας λόγο για κακοδιαχείριση και προαναγγέλλει, μέσω του Αθήνα 9.84, διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας.

«Η κυβέρνηση δίνει λιγότερα από όσα θα μπορούσε στους εργαζόμενους , ενώ πολλά στους λίγους και δικούς της, επιχειρηματίες. Από τον Μάρτιο γνώριζε για τα διαθέσιμα κονδύλια άμεσης ενίσχυσης ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων, μέσω ΕΣΠΑ. Δεν χρειαζόταν να κατασκευαστεί το ενδιάμεσο της κατάρτισης. Μπορούσε να δώσει όχι 600, αλλά 800 ευρώ, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους. Προτίμησε όμως τα 600 ευρώ και να δώσει 800 εκατομμύρια σε ποιους, άραγε; Προβληματίζει το ότι κανένα δημόσιο Πανεπιστήμιο έλαβε προγράμματα κατάρτισης αυτού του είδους. Η προθεσμία ήταν τόσο σύντομη, ώστε μόνον οι εξ αρχής μιλημένοι, μπορούσαν να τα πάρουν. Είναι προφανείς οι ενδείξεις κακοδιαχείρισης και θα πρέπει να αναζητηθούν και αποδείξεις. Θα ζητήσουμε να ερευνηθεί που και σε ποιους διοχετεύθηκαν τα βάουτσερ» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.
Ως ένα ακόμη παράδειγμα κακοδιαχείρισης μέσω voucher, αναφέρθηκε ο τομέας του τουρισμού, καθώς «για την διαχείριση του συνόλου των χρημάτων επελέγη μόνον μια επιχείρηση με αποκλεισμό των υπολοίπων».
Αναφορικά με τη θετική εικόνα της κυβέρνησης για τη διαχείριση του covid-19- σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο- είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στήριξε εξ αρχής όλα τα μέτρα σε σχέση με την υγειονομική παράμετρο και το «Μένουμε σπίτι».
Ο πρώην ΥΠΕΞ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ωστόσο αντιρρήσεις για την ποιότητά τους, εδικά στον χώρο της εργασίας.
«Το περίφημο recovery plan του Υπουργείου Εργασίας έχει χαρακτηριστικά αναδιάρθρωσης της αγοράς εργασίας, με στόχο να εξυπηρετηθούν συμφέροντα μεγάλων παικτών» είπε. Και υποστήριξε ότι γι αυτό το λόγο, ενώ τα υπόλοιπα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας ήταν διάρκειας ενός ή δύο μηνών, τα συγκεκριμένα θα διαρκέσουν μέχρι τέλους του έτους, χωρίς να αποκλείεται και περαιτέρω επέκτασή τους.
«Υπερακοντίζονται οι στοχεύσεις του ΔΝΤ για ελαστικότητα της αγοράς εργασίας. Πρόκειται για πλήρη υπονόμευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος
Τέλος, για το αποτύπωμα της τηλεργασίας στα εργασιακά εκτίμησε ότι θα κριθεί με βάση το θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα την υποδεχθεί. «Υπήρξαν περιπτώσεις καταχρηστικής εφαρμογής , όπως κάποια ιδιωτικά σχολεία, με ιδιοκτήτες που ήθελαν εξ αποστάσεως διδασκαλία, χωρίς όμως καταβολή μισθού στους διδάσκοντες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα