back to top
32.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Αξιώτης: Απέραντο εργοτάξιο η Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Ένα ευρύ φάσμα έργων σε εκατοντάδες σημεία της πόλης είναι σε εξέλιξη από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για ασφαλτοστρώσεις, επαναδιαγραμμίσεις διαβάσεων και μικρά τεχνικά έργα σε πολλούς δρόμους όπου έχουν καταγραφεί προβλήματα από τους δημότες.

«Έχουμε βρει την ευκαιρία και λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και της μείωσης του κόσμου, να μπορέσουμε να εντατικοποιήσουμε τις εργασίες μας και τα έργα, είτε με τις εργολαβίες μας είτε με τα δικά μας συνεργεία», ανέφερε στο σταθμό της πόλης  ο κ. Βασίλης Φοίβος Αξιώτης Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως Δήμου Αθηναίων.

Όπως σημείωσε στην εκπομπή «Μια ημέρα στην Αθήνα» με τον Γιώργο Αποστολίδη τα τεχνικά έργα του δήμου της Αθήνας γίνονται σε τρία επίπεδα. «Είναι οι μεγάλες εργολαβίες, οι δημοπρατήσεις. Όπως για παράδειγμα οι ασφαλτοστρώσεις, όπου υλοποιείται το τεχνικό πρόγραμμα του 2020.Ήδη έχουμε ασφαλτοστρώσει πάνω από 80 δρόμους και συνεχίζουμε με δύο βάρδιες πρωί και βράδυ καθώς η κίνηση στην πόλη είναι μειωμένη αυτόν τον καιρό. Θέλουμε όταν ολοκληρωθεί όλο αυτό, να βγει ο κόσμος έξω και να δει μία καλύτερη Αθήνα», λέει ο κ.Αξιώτης

«Έχουμε επίσης τις επαναδιαγραμμίσεις σε περισσότερες από 190 διαβάσεις και σχεδιάζουμε μέχρι τα μέσα Μαΐου να έχουμε επαναδιαγραμμίσει διαβάσεις πέριξ 28 σχολικών συγκροτημάτων. Επίσης τεχνικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων διερευνούν όλα τα σημεία που εμφανίζονται στο σύστημα από το 2017 με καταγεγραμμένα προβλήματα».

«Έχουμε 200 σημεία που είτε έχουν επιδιορθωθεί είτε όχι. Εμείς τα έχουμε χωρίσει γεωγραφικά και τα έχουμε οριοθετήσει σε 967 δρόμους σε όλη την Αθήνα. Βγάζουμε τους μηχανικούς μας έξω και ελέγχουν αν έχουν όντως επιδιορθωθεί, τα οποία ζητήματα έχουν αναφέρει οι δημότες όπως στον αριθμό 1595», λέει ο κ. Αξιώτης

«Τα συνεργεία του Δήμου επιδιορθώνουν όσα προβλήματα παραμένουν: μικρές λακκούβες, πλάκες, κολονάκια. Όσα “μικρά” θέματα επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη. Παράλληλα γίνονται εργασίες για τις υποδομές στο οδικό δίκτυο σε συνεργασία με άλλους 14 φορείς όπως ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, τηλεφωνία κ.α . Η προσπάθεια αυτή γίνεται με συντονισμό προκειμένου να μην σκάβει κάποιος φορέας και να περνά μετά από λίγες ημέρες ο επόμενος και να ξανανοίξει τον δρόμο. Όποιος βγει έξω πλέον βλέπει την Αθήνα να έχει γίνει ολόκληρο εργοτάξιο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα