back to top
28.9 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

28.9 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

SOS για τις κινηματογραφικές αίθουσες

Διαβάστε επίσης

Την  άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης της κινηματογραφικής αίθουσας ζητούν οι αιθουσάρχες, λόγω οικονομικού αδιεξόδου μετά την αναστολή της λειτουργίας  των κινηματογράφων από τις 12 Μαρτίου και με το κοινό του κινηματογράφου να είναι αυτό που θα επιστρέψει τελευταίο στις αίθουσες. Οι αιθουσάρχες κάνουν λόγο για επερχόμενο Αρμαγεδδώνα. 

Τα αιτήματα

Η Πανελλήνια Ένωση Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών (ΠΕΑΚ) ζητά, με επιστολή της, προς στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Πολιτισμού:

  • Την μείωση του ΦΠΑ, επί της τιμής του εισιτηρίου και εξίσωση του με το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% που ισχύει στο θέατρο και στις μουσικές συναυλίες και παραστάσεις.
  • Την απαλλαγή από την καταβολή μισθώματος από 15-2-2020 μέχρι την επαναλειτουργία των κινηματογράφων με αντίστοιχη μείωση του ΕΝΦΙΑ των ιδιοκτητών.
  • Μέριμνα για την επόμενη μέρα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το υπουργείο Πολιτισμού προβλέπει ενίσχυση  για τις κινηματογραφικές αίθουσες, που διέκοψαν τις προβολές ταινιών, αρκεί να έχουν προβάλει τουλάχιστον δύο ελληνικά/ευρωπαϊκά κινηματογραφικά έργα την περασμένη σεζόν και να διαθέτουν έως δύο αίθουσες. Η Ένωση ζητά την επέκταση αυτής της έκτακτης ενίσχυσης  της πολιτείας προς όλους τους αιθουσάρχες – κινηματογραφιστές.

Πρόκειται για μέτρα, που όπως αναφέρουν, μπορεί να βοηθήσουν ώστε να μην επέλθει ο θάνατος της κινηματογραφικής αίθουσας και μαζί της οικονομικής καταστροφής των αιθουσαρχών αλλά και του προσωπικού που απασχολούν. Ήδη άλλωστε, όπως επισημαίνουν, μεγάλο ανταγωνισμό δέχονται από τις διαδικτυακές και τηλεοπτικές πλατφόρμες, που πολλές φορές είναι οι ίδιες παραγωγοί του τελικού προϊόντος.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα