back to top
32.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

«Στον αέρα» 17 συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κάνει λόγο για «ανυπέρβλητα νομικά και υπηρεσιακά κωλύματα» – Με απεργία διαρκείας από σήμερα, απαντάει το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων στις Υπηρεσίες Ασύλου

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου, γνωστοποιεί ότι «παρατείνονται μέχρι τις 30 Απριλίου του 2021 οι συμβάσεις (σ.σ. 629 συνολικά) των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου», στην πραγματικότητα 17 συμβάσεις εργαζομένων δεν ανανεώνονται.
Μία μέρα μετά ήρθε και η επιβεβαίωση με νέο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «σε συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, με εκπροσώπους των συμβασιούχων εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου» ο Υπουργός έδωσε «εντολή για την ανανέωση όλων των συμβάσεων, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, για τις οποίες υπάρχουν ανυπέρβλητα νομικά και υπηρεσιακά κωλύματα. Κάθε ενέργεια μας αποσκοπεί αποκλειστικά στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και με σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες».
Σύμφωνα, πάντως, με όσα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου (Σ.Ε.Σ.Υ.Α), οι 16 από τους 17 στους οποίους έγινε γνωστό ότι οι συμβάσεις τους δεν θα ανανεωθούν μετά τις 30 Απριλίου που λήγουν, είναι μέλη του σωματείου και μάλιστα διαθέτουν πολυετή (από το 2014 και το 2015) εμπειρία στις δομές της Υπηρεσίας Ασύλου, πανελλαδικά.
«Θεωρούμε ότι είναι μεθοδευμένη επίθεση στο σωματείο οι μη ανανεώσεις των συμβάσεων» δηλώνει μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου, Ειρήνη Ζάννη. Η σύμβαση της κ. Ζάννη, μάλιστα, συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις 17.
Σημειώνει ότι από το Υπουργείο δεν υπήρχε πρότερη ενημέρωση και δεν έχουν λάβει απάντηση για τα “νομικά κωλύματα” που ο κ. Μηταράκης επικαλείται, ενώ επισημαίνει ότι “το 2018 που επίσης ήμουν Πρόεδρος, είχα στοχοποιηθεί λόγω της συνδικαλιστικής δράσης μου και παρέμεινα για 6 μήνες απλήρωτη”.

Απεργία διαρκείας κηρύττει από σήμερα το Σωματείο

Μετά από απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου, κηρύττεται απεργία διαρκείας στις Δομές Υπηρεσίας Ασύλου. Την Τρίτη είχε πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.
Σε ανακοίνωση του το Σ.Ε.Σ.Υ.Α., μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι, σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που πλήττεται από τις εκδικητικές μη-ανανεώσεις συμβάσεων. Οι επικοινωνιακές τακτικές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δε θα μας διασπάσουν, και οι κινητοποιήσεις μας κλιμακώνονται μέχρι να ανανεωθεί το ΣΥΝΟΛΟ των συμβάσεων όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων/ισσών.Το Σωματείο μας περνάει άμεσα σε απόφαση για αγώνα και ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, μέχρι να ανακληθεί η πολιτική απόφαση απόλυσης των συναδελφισσών/ων μας. Στον αγώνα μας αυτό καλούμε το σύνολο των εργαζομένων να σταθεί στο πλάι μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανανέωση ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των συμβάσεων εργασίας της ΣΟΧ 1/2017».
Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα