back to top
29.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

29.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Με 2 ευρώ αγοράζουμε μάσκες για τους καρκινοπαθείς – Εκστρατεία της Αντικαρκινικής Εταιρείας

Διαβάστε επίσης

Εκστρατεία για την ενίσχυση της προστασίας των ογκολογικών ασθενών έναντι του κορονοιού, ξεκινά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και προτρέπει όλους τους πολίτες να συμβάλλουν με 2 ευρώ για την αγορά των ειδικών μασκών υψηλής προστασίας της κατηγορίας FFP. Η δωρεά των 2 ευρώ μπορεί να γίνει με μία κλήση στον αριθμό 19858.


Ο πρόεδρος της ΕΑΕ κ. Ε. Φιλόπουλος επισημαίνει ότι σε ετήσια βάση έχουμε στην Ελλάδα περίπου 70.000 νέους ασθενείς με καρκίνο, από τους οποίους περίπου 55.000 πρέπει να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, θεραπείες οι οποίες καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συνεπώς είναι πιο ευάλωτοι στον νέο ιό.
Έτσι, η ΕΑΕ πραγματοποιεί την εκστρατεία, προκειμένου να προσφέρει τα βασικά μέσα προστασίας σε χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθεύονται συνεχώς νέες μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.λπ.
Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο νέος διαδικτυακός τόπος της ΕΑΕ (www.cancerhellas.org) που περιλαμβάνει αναλυτική ενημέρωση για όλες τις μορφές καρκίνου και προσφέρει πρόσβαση σε υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης προς τους ασθενείς. Ανάμεσα στα άλλα, παρέχεται πρόσβαση μέσω Viber, Messenger και e-mail.
Ο κ. Φιλόπουλος κάλεσε όλους τους ασθενείς με καρκίνο να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και ανακοίνωσε ότι η ΕΑΕ θα καλέσει τους ογκολόγους να κλείνουν ραντεβού με τους ασθενείς κάθε μισή ώρα με 45 λεπτά, ώστε να μην παρατηρηθεί συνωστισμός στα ιατρεία.
Επίσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κάλεσε όλους τους πολίτες να συνεχίσουν τους ετήσιους προληπτικούς ελέγχους σε συνεννόηση με τον γιατρό τους, π.χ. μαστογραφίες, ακτινογραφίες, αξονικές τομογραφίες, κ.λπ. προκειμένου να μη χάσουν πολυτιμο χρόνο σε περίτπωση που υποβόσκει κάτι παθολογικό.
Τέλος, ο κ. Φιλόπουλος δήλωσε ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να παρέμβει ώστε να αποκατασταθεί η τηλεφωνική επικοινωνία των πολιτών με τα νοσοκομεία, καθώς την περίοδο έλευσης της πανδημίας παρατηρήθηκαν προβλήματα.
Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα