back to top
17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συζήτηση κορυφής στη Βουλή σήμερα με φόντο την πανδημία και τη μετάβαση προς τη “νέα κανονικότητα”

Διαβάστε επίσης

Να ανέβουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα μιλήσει για τις πτυχές του σχεδίου που αφορά στην μετάβαση στην επόμενη φάση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων και αναμένεται να δώσει έμφαση στις πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία, αλλά και για την στήριξη των θέσεων εργασίας και των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί ιδιαίτερα και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης από δω και πέρα για ενίσχυση της απασχόλησης, ενώ αναμένεται να απαντήσει στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ότι αφορά τα εργασιακά διαβεβαιώνοντας εκ νέου ότι οι όποιες έκτακτες πολιτικές υιοθετήθηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης θα αρθούν αμέσως μόλις αυτή ξεπεραστεί.

Αναμένεται επίσης να μιλήσει για την προστασία της πρώτης κατοικίας δεδομένου ότι εκπνέει το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα ασκήσει και αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τους αντιπολιτευτικούς τόνους που επιλέγει τις τελευταίες ημέρες.
Δεν αποκλείεται να υπάρξει αναφορά και σε σενάρια εκλογών, με αφορμή μάλιστα και την εκτίμηση που φέρεται να έχει κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι πρόωρες εκλογές ίσως καταστούν αναπόφευκτες.
Στο κυβερνών κόμμα μιλούν για “φοβίες” της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για προσπάθεια του κ. Τσίπρα “να ξορκίσει πρόωρες εκλογές”.
Επαναλαμβάνουν ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόωρων εκλογών και ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στη σκέψη του πρωθυπουργού.
” Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι στο «βλέποντας και κάνοντας». Είναι σε ένα σχέδιο το οποίο ξεδιπλώνεται σε φάσεις. Και με αυτό το σχέδιο προχωρά σταθερά”, σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα