back to top
14.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

14.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αυγενάκης: «Αυτή την ώρα δεν συζητάμε καμία ημερομηνία για τη Σούπερ Λίγκα»

Διαβάστε επίσης

Στην επιστροφή του αθλητισμού στην κανονικότητα αναφέρεται σε συνέντευξη Τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Όλοι ξέρουμε ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η πορεία στη γέφυρα που άνοιξε σήμερα θα αξιολογείται καθημερινά. Θα πηγαίνουμε σταδιακά. Η πανδημία μας έφερε όλους πιο κοντά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αθλητική οικογένεια, αγκάλιασε το μήνυμα «μένουμε στο σπίτι».

Έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1200 φιάλες αίμα. Σήμερα συγκεντρώθηκαν 48 φιάλες αίμα. Στις δημοπρασίες που γίνονται έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 50.000 ευρώ.

Για την επιστροφή στην κανονικότητα, επιστρέφουμε σιγά- σιγά. Ο κορονοϊός δεν έφυγε. Συστήσαμε δυναμικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Αύριο Τρίτη έχουμε αποστείλει οδηγίες ασφαλούς άσκησης, έντυπο ιατρικού ιστορικού και πρωτόκολλα απολύμανσης.

Αν απαιτηθεί τηλεδιάσκεψη με Σούπερ Λίγκα και τις 14 ΠΑΕ είναι αυτονόητο ότι θα το κάνουμε άμεσα. Έχουμε στείλει από 15.000 μάσκες και γάντια μιας χρήσεως, αντισηπτικά και θερμόμετρα. Στείλαμε σήμερα στη Σούπερ Λίγκα οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για έναρξη επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το ενδιαφέρον όμως, είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η Σούπερ Λίγκα αιτήθηκε σταδιακή άρση μέτρων. Αντίστοιχο αίτημα έγινε και από ΠΣΑΠ. Έτσι, επιτρέπονται από αύριο οι ατομικές προπονήσεις ποδοσφαιριστών σε ολιγομελή γκρουπ 6-8 ατόμων. Στείλαμε σήμερα στη Σούπερ Λίγκα τα σχετικά πρωτόκολλα.

Σε καθημερινή βάση παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Η επανεκκίνηση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, αυτό είναι σαφές. Το πότε θα ξεκινήσει το κάθε άθλημα αποφασίζεται με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Τους ακούμε μέχρι τώρα και δεν χάσαμε. Θα στείλουμε κλιμάκια σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Η πλήρης άρση των μέτρων δεν γίνεται να απαντηθεί σήμερα. Δεν υπάρχει ημερομηνία.

Στις πρώτες ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης είναι ένα μεγάλο μέρος της αθλητικής οικογένειας. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αθλητικούς φορείς. Είμαστε αποφασισμένοι ως υφυπουργείο Αθλητισμού να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι διοργανώτριες αρχές για το πως θα γίνουν τα πλέι οφ. Σε ποιά μορφή, αν είναι σε φάιναλ 8 και σε μία έδρα.

Για εκλογές στις Ομοσπονδίες. Θα μας απασχολησει στο πολύ άμεσο μέλλον, στις επόμενες εβδομάδες. Ειμαστε σε διάλογο με όλο τον αθλητικό κόσμο και θα απαντήσουμε συντομα.

Για τεστ στους ποδοσφαιριστές: Μαυρωτάς (ΓΓΑ): Όσες χώρες μελετούν επανέναρξη έχουν βάλει το μοριακό τεστ. Αυτό που θα κάνουμε είναι περιοδικοί δειγματολογικοί έλεγχοι. Αν κάθε διοργανώτρια αρχή, θέλει να γίνεται τεστ πιο συχνά, αυτό είναι δικαίωμα της.

Αυγενάκης: Δεν γίνεται να έχουμε αστυνομικό σε κάθε γήπεδο. Είμαστε βέβαιοι ότι κανένας δεν θα ρισκάρει τις οικογένειες των μελών των ΠΑΕ. Η διοργανώτρια αρχή έχει την ευθύνη ελέγχου.

Αναμένουμε τις αποφάσεις της Σούπερ Λιγκ 2 να αποφασίσει τι θέλει να κάνει, εδώ είμαστε. Εδώ είμαστε να αξιολογήσουμε τι συμβαίνει και τι πρέπει να διορθώσουμε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα