back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

Covid-19: Εφτασαν στους 7.000 οι θάνατοι στην Βραζιλία

Διαβάστε επίσης

Το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων κορονοϊού και τον 7.000 θανάτων ξεπέρασε η Βραζιλία. Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, η χώρα της Λατινικής Αμερικής κατατάσσεται στην ένατη θέση παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων με 101.147, ενώ οι 275 θάνατοι που καταγράφηκαν, αύξησαν τον συνολικό αριθμό σε 7.025.

Το βράδυ της Κυριακής, το περίφημο άγαλμα του Ιησού σωτήρα του Κορκοβάντου φωτίστηκε κατά τρόπο ώστε να δίνεται η εντύπωση πως ο Χριστός φοράει μάσκα, κίνηση με σκοπό να ενθαρρυνθεί ο πληθυσμός να χρησιμοποιεί αυτό το μέσο ατομικής προστασίας. Πολλοί ειδικοί έχουν πει πως ο αριθμός των επισήμως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πιθανόν είναι ως και 15 χαμηλότερος από τον πραγματικό, καθώς μόνο οι ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση υποβάλλονται σε εργαστηριακές εξετάσεις στη Βραζιλία.
Η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη σε πολλές πολιτείες, με τα νοσοκομεία να έχουν ξεπεράσει το όριο κορεσμού την ώρα που η κορύφωση της πανδημίας ακόμη αναμένεται στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Την ίδια ώρα, ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν σταματά να υποβαθμίζει την πανδημία, συνεχίζοντας να επιτίθεται στους κυβερνήτες για τα μέτρα περιορισμού που επιβάλλουν στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα