back to top
23.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

23.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Αντιπαράθεση υπουργείου Παιδείας κι εκπαιδευτικών για το άνοιγμα των σχολείων

Διαβάστε επίσης

Εντείνονται οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στην επαναλειτουργία των σχολείων από τις 11 και τις 18 Μαΐου. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν υγειονομικά κενά και κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας ότι η απόφαση να επιστρέψουν την Τετάρτη δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία καταργεί στην ουσία την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Απαντώντας το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των ειδικών και διαβεβαιώνει ότι οι εκπαιδευτικές δομές έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Η έναρξη των μαθημάτων για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου βρίσκεται προ των πυλών και η ΟΛΜΕ καλεί το υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφαση για άνοιγμα των Γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου καθώς και την απόφαση να παραστούν οι εκπαιδευτικοί στις 6 Μαΐου στα σχολεία. Μάλιστα το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης έχει προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 6 Μαΐου για τις 3 πρώτες ώρες του ημερήσιου και του εσπερινού ωραρίου και καλεί τις κατά τόπους ενώσεις (ΕΛΜΕ) να προκηρύξουν 3ωρες στάσεις εργασίας για το υπόλοιπο του ωραρίου ως πρώτο βήμα αντίδρασης τόσο για το άνοιγμα των σχολείων όσο και για το κατατεθέν νομοσχέδιο.
Η ΟΛΜΕ επίσης προειδοποιεί το υπουργείο ότι εάν δεν ανακαλέσει την απόφαση να παραστούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία από την Τετάρτη, θα προτείνει στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν, οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους, σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπομένων αδειών (ειδικού σκοπού, αναρρωτικές, κανονικές) για τις 7 και 8 Μαΐου».
Το υπουργείο Παιδείας πάντως, το απόγευμα της Τρίτης, έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με ερωτήσεις και απαντήσεις με αφορμή την αποκλιμάκωση των μέτρων. Σε αυτήν, αφού ξεκαθαρίζει ότι τα αντικειμενικά δεδομένα δικαιολογούν την επαναλειτουργία των σχολείων, επισημαίνει ότι το υπουργείο είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους ειδικούς και προετοιμασμένο για παν ενδεχόμενο, ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και ότι οι σχολικές μονάδες έχουν εφοδιαστεί με αντισηπτικά. Επιπλέον, διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για καθαρισμό των σχολείων 2 φορές την ημέρα. Υπενθυμίζει δε ότι η χρήση της μάσκας στο σχολείο είναι προαιρετική.

Ακολουθεί ολόκληρο το ερωτηματολόγιο και οι απαντήσεις του υπουργείου Παιδείας:

[su_document url=”http://athina984.gr/wp-site/wp-content/uploads/2020/05/QA_5.5.2020-final.doc”]
Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα