back to top
30.7 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Τα μέτρα προστασίας στα σχολικά λεωφορεία – Μόνο οι μισοί μαθητές και προαιρετική η μάσκα

Διαβάστε επίσης

Στα μέτρα τήρησης αποστάσεων κατά τις μετακινήσεις των μαθητών δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων αναφέρεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Στα σχολικά λεωφορεία λοιπόν, σύμφωνα με την ΚΥΑ,  θα πρέπει, να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για να τηρούνται οι αποστάσεις. Κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου θα αντιστοιχεί σε έναν μαθητή άρα θα επιτυγχάνεται το ήμισυ της πληρότητας, τα οχήματα θα απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, ενώ όσον αφορά στη μάσκα θα μπορούν (προφανώς προαιρετικά) να φορούν οι οδηγοί, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές
Όσον αφορά στην απολύμανση τα οχήματα μεταφοράς μαθητών απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, αναλόγως των επιφανειών, είτε με τη χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος είτε με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 0,1% (διάλυμα χλωρίνης 10:1, ήτοι 9 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης), ακολουθεί φυσικός αερισμός και κενό μεσοδιάστημα μεταξύ των χρήσεων.
Ειδικώς για τα ιδιωτικά σχολεία, είναι δυνατή η μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχολικά λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης που έχουν καθίσματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τηρουμένων αναλόγως των μέτρων της παρ. 1.
Διαβάστε την ΚΥΑ εδώ:
[su_document url=”http://athina984.gr/wp-site/wp-content/uploads/2020/05/metra-metakinhshs_0.pdf”]
 
Newsroom Αθήνα 9.84
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα