back to top
34.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

34.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

La Liga: Σχέδιο δανεισμού 600 εκατ. ευρώ στους συλλόγους

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της ισπανικής LaLiga, αποκάλυψε ότι υπάρχει στο τραπέζι μια πρόταση δανεισμού 600 εκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει τους συλλόγους στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία, από τις επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Palco23».

Ο Τεμπάς τόνισε ότι το δάνειο θα βοηθήσει τους συλλόγους να ανακάμψουν, καθορίζοντας μια διετή προθεσμία για την πληρωμή του, τονίζοντας πάντως ότι ακόμα και χωρίς τον δανεισμό, το μέλημα της LaLiga είναι να διασφαλίσει ότι κανένας σύλλογος δεν θα υποστεί «οικονομική κατάρρευση».

Ο Τεμπάς πρόσθεσε ότι «κανένας ισπανικός ποδοσφαιρικός σύλλογος δεν θα σταματήσει να πληρώνει τις δεσμεύσεις του», ενώ σημείωσε ότι εάν τα γήπεδα παραμείνουν κλειστά για τους θεατές, τη σεζόν 2020/2021, θα υπάρχει απώλεια 600 εκατομμυρίων ευρώ και η LaLiga θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε δάνειο 200 εκατομμύρια ευρώ.

«Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε μέρος των απωλειών μέσω εξωτερικής χρηματοδότησης κατά τις επόμενες δύο σεζόν», δήλωσε, καθιστώντας σαφές ότι το 70% της προσαρμογής των ομάδων πρέπει να επιτευχθεί με μείωση των μισθών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα