back to top
35.9 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

35.9 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Νίκος Φίλης: Tηλε-εκπαίδευση παγκόσμια πατέντα Κεραμέως

Διαβάστε επίσης

Για τις κάμερες στα σχολεία,  τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο, αλλά για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στο σταθμό της πόλης.

Ο κ. Φίλης αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τις κάμερες στα σχολεία τόνισε ότι «Η κ. Κεραμέως έφερε στο παρά πέντε, μία τροπολογία με την οποία μετατρέπει το μάθημα σε ριάλιτι. Δηλαδή, ουσιαστικά επιβάλλει να υπάρχει απ’ ευθείας μετάδοση του μαθήματος στην κοινότητα, στην πόλη, στο χωριό».

«Είναι μια πατέντα παγκόσμια αυτή που κάνει η κ. Κεραμέως. Κανένα άλλο κράτος του κόσμου δεν κάνει τέτοια πράγματα», υπογράμμισε και τόνισε: «Το μάθημα στο σχολείο δεν είναι μάθημα στο πανεπιστήμιο, έχει διαδραστικότητα, έχει φυσική παρουσία κι επαφή του δασκάλου με τα παιδιά. Είναι μαθητοκεντρική διδασκαλία. Αυτό το μοντέλο που εφηύρε η κ. Κεραμέως καταστρέφει το μάθημα».

Όπως εξήγησε ο κ, Φίλης ο καθηγητής μέσα στην τάξη θα πρέπει να προσέχει τα υγειονομικά μέτρα για το κάθε παιδί, να διδάσκει και να προσέχει ποιος μιλάει για να ανοιγοκλείνει τον ήχο. «Έτσι μάθημα δε γίνεται. Διαλύεται», τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι τα προσωπικά δεδομένα περίπου 2 εκατ. πολιτών. Των γονιών, των παιδιών και των καθηγητών», τόνισε χαρακτηριστικά. «Η διαδικασία της υποκατάστασης της φυσικής εκπαίδευσης αποβαίνει εις βάρος της μόρφωσης των παιδιών. Η εν λόγω διαδικασία είναι μια παγκόσμια πατέντα Κεραμέως».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων, ο κ. Φίλης τόνισε ότι «πρέπει να ξαναδούμε την ιστορία και το παρελθόν μας. Δεν είμαστε εμείς δογματικοί. Το ίδιο κι οι άλλοι πολιτικοί χώροι. Ποιο είναι το μείζον; Δεν είναι οι εγωισμοί οι κομματικοί το μείζον. Το μείζον είναι αν θα υπάρξει σύγκλιση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που θα καταλήξει και σε κοινές προγραμματικές θέσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας». Όπως είπε «οι επόμενες εκλογές είναι με απλή αναλογική και πρέπει νωρίς, τώρα κι όχι την τελευταία στιγμή- δε θα είναι πειστική οποιαδήποτε πρόταση- τώρα να φτιαχτεί μια πρόταση συνεργασίας των προοδευτικών και των κοινωνικών δυνάμεων».

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο ο οποίος διάβασε την Κυριακή, στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου «αφορισμό» για τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ο κ. Φίλης τόνισε ότι «το θέμα είναι ότι όχι ότι υπάρχει ένας ακροδεξιών αντιλήψεων και γραφικός, ιδιώτης σήμερα, συνταξιούχος, ο κ. Αμβρόσιος, που λέει αυτά που λέει. Το θέμα είναι ότι η ιεραρχία του απήντησε πως είναι ανυπόστατος ο αφορισμός του πρωθυπουργού- άκουσον άκουσον- διότι την απόφαση για αφορισμό τη λαμβάνει εν συνεδριάσει η ιεραρχία. Δηλαδή, το 2020 διατηρείται το προνόμιο, το αναχρονιστικό προνόμιο του μέτρου του αφορισμού από την Εκκλησία της Ελλάδας, η οποία είναι και Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Δηλαδή, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, θα μπορούσε η ιεραρχία να αφορίσει τον πρωθυπουργό της χώρας. Είναι τραγέλαφος».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα