back to top
21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κλιματιστικά και Covid-19: Eρωτήσεις κι απαντήσεις

Διαβάστε επίσης

Πολλά είναι τα ερωτήματα για τη χρήση του air-condition τώρα που ο κορονοϊός είναι εδώ. Οι ειδικοί ψυκτικοί απαντούν ότι τα κλιματιστικά είναι ακίνδυνα σχετικά με κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος Παναγιώτης Πουλιάνος συμπληρώνει ότι θα πρέπει να γίνεται μια σωστή και επιμελής συντήρηση από πιστοποιημένα άτομα και δεν συντρέχει κανένας λόγος για ανησυχία περί μετάδοσης κορονοιού.

Ειδικότερα, αυτό που απαιτείται είναι έγκαιρη συντήρηση και ιδιαίτερη προσοχή στην αλλαγή και την αναβάθμιση των φίλτρων (ανάλογα το είδος του κλιματιστικού), δηλαδή αυτά που λειτουργούν σε μεγάλους χώρους όπως για παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα.

Οι τακτικές εργασίες αντικατάστασης και συντήρησης φίλτρων να εκτελούνται με προστασία από τεχνικό προσωπικό. Στα σπίτια με air-condition συνίσταται το πλύσιμο των φίλτρων κάθε δύο εβδομάδες (αν χρησιμοποιείται τακτικά το κλιματιστικό).

Τα κλιματιστικά μας δεν «γεννούν» κορονοίο. Θα πρέπει να λειτουργούν τα κλιματιστικά μας στο σπίτι μας για να δημιουργούν υγιεινό περιβάλλον. Υπάρχουν άλλωστε και φίλτρα που φιλτράρουν τον χώρο. Τα οφέλη του κλιματισμού σε μια περίπτωση καύσωνα είναι πολλά. Θα πρέπει να λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα στο σπίτι μας.

Για τον κλιματισμό σε καταστήματα θα πρέπει να γίνονται τακτικές συντηρήσεις τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι ειδικοί ψυκτικοί πρέπει να κάνουν την σωστή συντήρηση με τα σωστά πιστοποιημένα χημικά υγρά . Σε μεγαλύτερους χώρους συνάθροισης καλό θα είναι να μπαίνουν και ειδικά φίλτρα ή ακόμη και αν θέλετε σε κέντρα και μονάδες υγείας ή στα σούπερ μάρκετ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλιάνος.

 

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα