back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Βουλή: Αποχώρησαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από τη σημερινή προανακριτική Παπαγγελόπουλου

Διαβάστε επίσης

Την αποχώρηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκάλεσε η απόφαση της ΝΔ να καλέσει ως υπόπτους τον εκδότη της εφημερίδας Δημοκρατία Γιάννη Φιλιππάκη, και τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου.

Κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν πώς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν αφήνοντας εκτεθειμένο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, θυμίζοντας ότι η πλειοψηφία είχε δεχθεί ως μάρτυρες τους προτεινόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως την Ξένη Δημητρίου ή τον Κωνσταντίνο Φρουζή.
Σύμφωνα με τη ΝΔ, η απόσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρώην υπουργό μακραίνει, καθώς δεν είναι τυχαία η αποστροφή του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα «δεν είμαστε εμείς ο Παπαγγελόπουλος»
Οι μάρτυρες που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι επόπτες αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Παπαγεωργίου και Μπρακουμάτσος, οι εισαγγελείς Καλούδης και Ζαγοραιος και η Γιαννα Παπαδάκου.
ΤΟ ΚΙΝΑΛ ζήτησε να κληθεί προς εξέταση εκ νέου ο αντιεισαγγελέας Ιωνάνης Αγγελής.

Δήλωση Τσοβόλα για προανακριτική
Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
Η αιφνίδια απόφαση της πλειοψηφίας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής για μετατροπή ως υπόπτων μη πολιτικών προσώπων χωρίς να υπάρχει μάλιστα τέτοια απόφαση από την Ολομέλεια της Βουλής για τα μη πολιτικά πρόσωπα και η μη αποδοχή του αιτήματος του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου να κληθούν για εξέταση ουσιώδεις μάρτυρες, αποτελεί Κοινοβουλευτικό και δικαστικό πραξικόπημα. Έτσι αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν ενδιαφέρονται για την ανεύρεση της αληθείας, αλλά με παραβίαση βασικών κανόνων δικαίου και με αυθαιρεσίες προωθούν, χωρίς κανένα δισταγμό, πολιτικές διώξεις.
Καταδεικνύεται ακόμη ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ στο βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων παραβιάζουν τη νομιμότητα και τα στοιχειώδη δικαιώματα πολιτικών και πολιτών.
Η σκευωρία δεν θα περάσει και οι σκευωροί θα αποκαλυφθούν σύντομα.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα