back to top
32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την τουρκική προκλητικότητα: “σχεδόν καθημερινά, η τουρκική ηγεσία, αντί να αναζητά γέφυρες συνεννόησης, προσπαθεί με κάθε τρόπο, με απαράδεκτες μεθοδεύσεις, να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, δήλωσε, κατά την συνάντησή της με τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο Προεδρικό Μέγαρο. “Είναι αυτονόητη και δεδομένη η βούληση όλων μας, να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο”, κατέληξε η κ. Σακελλαροπούλου. Στις 6:00 το απόγευμα δεκτός από την ΠτΔ θα γίνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

…”Η χώρα είναι προετοιμασμένη σε όλα τα επίπεδα, ενώ αξιοποιεί όλα τα διπλωματικά της όπλα”, υπογραμμίζει ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, στο περιοδικό “Πτήση και Διάστημα”, σημειώνοντας: “Κάθε τουρκική παραβατική ενέργεια, να είστε βέβαιοι, συναντά τη δική μας αποφασιστική απάντηση”. Για “δύσκολες και επικίνδυνες εξελίξεις με τους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας” έκανε λόγο, κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

…Νέα εμπρηστική ρητορική την ίδια ώρα από την Τουρκία, με τον ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να δηλώνει ότι η Αγία Σοφία είναι περιουσία της τουρκικής Δημοκρατίας και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “κατακτήθηκε”.

Περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Έτσι, στις 6 Ιουνίου ανοίγει η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους και τα εστιατόρια μέσα στα στα ξενοδοχεία, ενώ ξεκινούν η πώληση γευμάτων και ποτών από κυλικεία, η πώληση γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις -όχι, όμως, από καντίνες- και οι υπηρεσίες από αναψυκτήρια. Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν γυμναστήρια και θεματικά πάρκα, στις 29 Ιουνίου οι κατασκηνώσεις. Από την 1η Ιουλίου ξεκινούν παραστάσεις και συναυλίες. Όπως δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης, έως την 1η Ιουλίου επανέρχονται στην εργασία τους 670.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 97% όσων είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή. “Προχωράμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά στην άρση των μέτρων χάρη στην προσπάθεια όλων των Ελλήνων”,σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

“Ανοίγουμε τον τουρισμό χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια και θα κάνουμε ασκήσεις ετοιμότητας και ό,τι άλλο χρειαστεί”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός εδράζεται στους εξής πυλώνες: προσεχτική επιλογή με υγειονομικά κριτήρια, ελέγχους με αρκετά δειγματοληπτικά τεστ και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για εργαζόμενους και επισκέπτες.

Μείωση του ΦΠΑ στα ταξί από το 24% στο 13% μέχρι τον Οκτώβριο ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Αυστηρό μήνυμα προς τις διοικήσεις των Τραπεζών που δεν θα ανοίξουν την κάνουλα της ρευστότητας στις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του εγγειοδοτικού προγράμματος, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε, σε 30 ημέρες από σήμερα που ανοίγει η σχετική πλατφόρμα, θα μετρηθεί τι έκανε κάθε Τράπεζα και αν διαπιστωθεί ότι κάποια δεν έτρεξε το εγγειοδοτικό αυτό εργαλείο, τότε θα της αφαιρεθούν τα χρήματα και θα δοθούν σε άλλες Τράπεζες που έκαναν σωστά τη δουλειά τους. “Θα είμαστε αμείλικτοι”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχεδόν 7 στους 10 συνταξιούχους της χώρας έχουν μέσες αποδοχές από συντάξεις χαμηλότερες των 800 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος “ΗΛΙΟΣ” για τον Απρίλιο. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Κωστάκος…

Συνεχίζονται για 9η μέρα στις ΗΠΑ οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, στον απόηχο της δολοφονίας του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από λευκούς αστυνομικούς. Παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος χαρακτήρισε αμάρτημα τον ρατσισμό. Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο – συγκέντρωση και στην Αθήνα, στις 7:00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος.

Tη δημιουργία δύο ποδηλατόδρομων εξήγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Ποδηλάτου, έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, στην πλατεία Κοτζιά. Ο πρώτος θα αφορά το τμήμα Γκάζι – Κηφισιά και ο δεύτερος θα έχει αφετηρία τον σταθμό του μετρό της Κατεχάκη και θα καταλήγει στο σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό”. “Ελπίζω ότι του χρόνου, την Ημέρα του Ποδηλάτου, θα την γιορτάσουμε όλοι μαζί στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν ανησυχεί πλέον για τον κορονοϊό, ενώ το 83% συμφωνεί με τα μέτρα που έλαβε η Πολιτεία, σύμφωνα με έρευνα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τον Μάιο. Στο μεταξύ, η Ιταλία επιτρέπει και πάλι από σήμερα την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στην επικράτειά της.

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 27 βαθμοί Κελσίου – 24 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα