back to top
34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των δημοσιονομικών στόχων της ελληνικής οικονομίας και για το 2021 άφησε σήμερα κοινοτικός αξιωματούχος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι “οι υπουργοί στο Eurogroup κατανοούν τι είναι εύλογο για την Ελλάδα. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι φέτος και ενδεχομένως του χρόνου να προσαρμοστούν”. Στο μεταξύ, η 6η μεταμνημονιακή έκθεση της ελληνικής οικονομίας θα βρεθεί στην ατζέντα του αυριανού Eurogroup. Το Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την εκταμίευση 748 εκ. ευρώ προς τη χώρα μας.

…Αύριο το πρωί, επίσης, συνεδριάζει το ΔΣ του ESM. Αναμένεται η δημοσιοποίηση των ετήσιων εκθέσεών του, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων που αφορούν στο πρόγραμμα που ολοκλήρωσε ο Μηχανισμός με την Ελλάδα, αλλά και η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας μετά από αυτό.

Στο 8% η ύφεση φέτος στην ελληνική οικονομία, στο 9,8% εάν υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ. “Η κυβέρνηση έφερε την ύφεση στην χώρα μας το τελευταίο τρίμηνο του 2019, πριν ξεσπάσει η υγειονομική κρίση, “, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το διαδικτυακό φέτος 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας, με απόδοση 0,25%.

Την ενίσχυση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” για την επιδότηση μισθών με 200 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.
Η Πολιτεία θα καλύψει το 60% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, το οποίο θα αφορά τον χρόνο που δεν θα εργάζονται. Η σχετική νομοθετική διάταξη θα κατατεθεί εντός των επομένων ωρών στη Βουλή και οι προβλέψεις της θα καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τις 15 Ιουνίου έως και τις 31 Ιουλίου, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης, κυρίως στον τουριστικό κλάδο.

…Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει, στο μεταξύ, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά εργασίας, αλλά και διεθνώς, υπό τη βαριά σκιά της υγειονομικής κρίσης. Η Ελλάδα, κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ 7 ευρωπαϊκών κρατών ως προς την απώλεια της θέσης εργασίας, τον φόβο απόλυσης εντός του επομένου τριμήνου και τη μείωση των ωρών εργασίας με παράλληλο περιορισμό των αποδοχών. Ακολουθούν οι Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Ιρλανδία και Ιταλία.

Πολιτικό και νομικό δεδομένο, αλλά και διεθνές γεγονός για τη Μεσόγειο, αποκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη χθεσινή συμφωνία με την Ιταλία για οριοθέτηση ΑΟΖ. “Αναγνωρίζεται με τον πιο επίσημο τρόπο ότι τα νησιωτικά εδάφη έχουν κυριαρχικά δικαιώματα όπως και τα χερσαία”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Νέα παρέμβαση για το θέμα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος από το 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επανέλαβε ότι “όλα τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα με την ηπειρωτική χώρα, όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο Θαλασσών”.

…Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι προσφέρει ποιοτική, υλική, δομική και θεσμική αναβάθμιση του σχολείου. Την καταψήφιση του νομοσχεδίου από το ΚΙΝΑΛ προανήγγειλε η Φώφη Γεννηματά – εξέφρασε την αντίθεση της στην επαναφορά της διαγωγής στο απολυτήριο και την απευθείας μετάδοση του μαθήματος μέσω κάμερας. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να κάνει reality τη μαθητική ζωή με τις κάμερες στα σχολεία και ότι απαξιώνει τα ολοήμερα σχολεία. Για τεχνοκρατικό ιδεοληπτικό νομοσχέδιο, με κάποια θετικά σημεία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Αύριο, στις 12:00 το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Νέο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, σε μία ώρα, στα Προπύλαια.

Κλειστά για τις επόμενες 10 ημέρες 5 δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο στην Ξάνθη, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ένας δάσκαλος και μία δασκάλα – 80 εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καραντίνα.

Στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής θα απευθυνθεί Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για το εάν μπορούν να κληθούν ως “ύποπτοι” και μη πολιτικά πρόσωπα. Πρόκειται για αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία.

Ανοίγει, με απόφαση του ΣτΕ, ο δρόμος προκειμένου ο ΟΛΠ να ιδρύσει ναυπηγείο στην περιοχή της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος. Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο, πραγματοποιώντας αύριο το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη Περάματος.

Ξεκινούν από αύριο οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας. Αφετηρία η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας και η Ηρώδου Αττικού, όπου θα δημιουργηθούν οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα. Περισσότερα για το θέμα θα μας πει ο Γιώργος Μανουσακάκης…

Στη διεθνή επικαιρότητα… Πενήντα μηνύσεις κατέθεσαν σήμερα συγγενείς ηλικιωμένων που έχασαν την ζωή τους από τον νέο κορονοϊό σε οίκους ευγηρίας της Λομβαρδία – πρόκειται να κατατεθούν άλλες τουλάχιστον 200 μηνύσεις.

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα – άνεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ τοπικά. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 27 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα