back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Χρ. Σταμούλη: Το Δίστομο δεν έχει ακόμα μπορέσει να εισπράξει αποζημιώσεις από τη Γερμανία

Διαβάστε επίσης

«H επέτειος φέτος θα γίνει κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Σαν σήμερα το Δίστομο έγινε το πεδίο εξέλιξης και εφαρμογής ενός σχεδίου, το οποίο το είδαμε να εφαρμόζεται σε πολλά μέρη της πατρίδας μας αλλά και αλλού στην Ευρώπη, από διεστραμμένους εγκεφάλους, παραβιάζοντας κατάφορα βασικούς κανόνες του ανθρωπιστικού δικαίου», είπε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γ. Αποστολίδη η δικηγόρος Χριστίνα Σταμούλη τονίζοντας ότι στα 218 θύματα της σφαγής 10 Ιουνίου του 1944 συγκαταλέγονται και 54 παιδιά.

Ο πατέρας της Ιωάννης Σταμούλης ως Νομάρχης Βοιωτίας και ως νομικός μετέπειτα πρωτοστάτησε στον αγώνα για την ηθική δικαίωση των οικογενειών των θυμάτων του Διστόμου

Η κ. Χρ. Σταμούλη τόνισε επίσης ότι είναι «μία βαρβαρότητα η οποία καταγράφηκε ανεξίτηλη στην ιστορική μνήμη. Το Δίστομο 25 χρόνια τώρα πρωτοστατεί στον αγώνα να υπερισχύσει η υλικότητα της συγγνώμης έναντι της προφορικότητας της συγγνώμης εκ μέρους της σύγχρονης Γερμανίας. Το Δίστομο δεν έχει ακόμα μπορέσει να εισπράξει αυτές τις αποζημιώσεις από τη Γερμανία γιατί η Γερμανία προσπαθεί με κάθε δικονομικό μέσο να αντιταχθεί, όμως ελπίζουμε και συνεχίζουμε»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα